RandstandRail


31-1-2006
Verplaatsing fietsbeugels Delftseplein, nabij CS Rotterdam

Vanaf vrijdag 3 februari a.s. worden de fietsbeugels op het Delftseplein, naast het Centraal Station in Rotterdam, verplaatst naar een nieuwe locatie ter hoogte van het voormalige TPG-gebouw. Fietsers kunnen ook gebruik blijven maken van de huidige fietsenstalling onder het ketenpark.

Vanaf vandaag wordt met borden aangegeven om welke beugels het gaat. Als extra markering worden rondom de beugels bouwhekken gezet. Vrijdag 3 februari start de aannemer met het verwijderen van de fietsbeugels die niet in gebruik zijn. Fietsen die op vrijdag 10 februari nog steeds op deze plaats in de beugels staan, worden verwijderd. Deze fietsen worden naar de opslagplaats in de Ammanstraat (naast het oude Luxor Theater aan de Kruiskade) gebracht. Fietsers kunnen daar op vertoon van fietssleutel en legitimatiebewijs hun fiets kosteloos ophalen.

Het verwijderen van de fietsbeugels op het Delftseplein is noodzakelijk omdat op deze locatie een zogenoemde stikstofinstallatie wordt geplaatst. Met deze installatie wordt een vrieswand onder het Stationsplein gerealiseerd. Door de grond te bevriezen, kan er geen grondwater de bouwput in stromen en kan een waterdichte aansluiting van het nieuwe metrostation CS op de bestaande metrotunnel worden gemaakt. De daadwerkelijke realisatie van de vrieswand start pas in het najaar van 2006.

Het station Rotterdam Centraal en de directe omgeving vormen de komende jaren het decor van bouwactiviteiten. Onder het Stationsplein wordt voor RandstadRail een nieuw metrostation gebouwd. Bovengronds worden de voorbereidingen getroffen voor een nieuwe openbaar vervoer terminal voor Rotterdam Centraal en wordt het stationsgebied ingrijpend vernieuwd.

omhoog meer informatie over de dienstregeling en routes