Gemeente Woerden

3 februari 2006

Collectieve zorgverzekering voor inwoners met een minimuminkomen

De nieuwe Zorgverzekeringswet biedt de gemeente Woerden de mogelijkheid om met ingang van 1 januari 2006 een collectieve ziektekostenverzekering af te sluiten voor de inwoners van Woerden met een minimuminkomen.

De gemeente Woerden heeft een collectieve ziektekostenverzekering afgesloten bij Zorgverzekeraar Trias. Door deze verzekering collectief te sluiten zijn inwoners met een minimuminkomen goed verzekerd tegen een gereduceerd tarief. De premie voor de basisverzekering bedraagt 81,38 per persoon per maand, de premie voor de aanvullende verzekeringen (het Gemeentepakket) bedraagt 11,80 per persoon per maand. De bovengenoemde bedragen zijn na aftrek van de collectiviteitskorting (in totaal 8,92 per maand). Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd.

Let wel op!
Wij vinden het belangrijk dat u goed verzekerd bent. Een basis aanvullende verzekering hoort daarbij. Kiest u alleen voor de basisverzekering, dan krijgt u geen bijzondere bijstand voor kosten die binnen dit basis aanvullende pakket vallen. Kiest u voor een eigen risico, dan geldt hetzelfde. U krijgt geen bijzondere bijstand voor de ziektekosten die voor eigen rekening blijven vanwege dit eigen risico.

Waar kan ik terecht?
Wilt u weten of u in aanmerking komt voor de collectieve zorgverzekering? Neem dan contact op met afdeling Sociale Zaken, te bereiken op 0348-428911.