Gemeente Den Haag

De gemeente Den Haag en het Museon gaan samenwerken aan een permanente tentoonstelling over internationale organisaties in Den Haag. Wethouder Pieter van Woensel (Economie) van Den Haag en de heer B. Molsbergen, directeur van Museon hebben dat gistermiddag in het International Exhibition Centre in het Atrium van het Stadhuis in een contract vastgelegd. In een interactieve 'Rechtzaal' laat Museon jongeren en scholieren op kennismaken met de werkzaamheden van de verschillende internationale organisaties op het gebied van recht en vrede.

Wethouder Van Woensel is blij met deze samenwerking: "Het is belangrijk dat mensen zich meer bewust worden wat er achter die gesloten deuren van de instellingen gebeurt". Volgens de heer Molsbergen zal deze tentoonstelling "grote aantallen bezoekers, ouders en kinderen, spelenderwijs leren wat de internationale instellingen precies doen." Per jaar bezoeken 200.000 mensen, waaronder 40.000 jongeren en scholieren, het Museon.

Naar verwachting wordt de 'Rechtzaal' van 10 bij 10 meter in maart 2007 geopend en daar tenminste 10 jaar te zien zijn. De realisering van deze tentoonstelling kost in totaal 320.000. De "Rechtzaal" past binnen de nieuwe permanente expositie "Jouw Wereld, Mijn Wereld" die onlangs werd geopend in het Museon.