Gemeente Den Haag

365 Medewerkers van de Dienst Stedelijke Ontwikkeling hebben ervoor gekozen om de waarde van hun kerstgeschenk aan Unicef te schenken. Dit leverde een bedrag op van 12.775 waarmee drie onderwijsprojecten in Marokko, Suriname en Turkije worden gesteund.

De 950 medewerkers van de Dienst Stedelijke Ontwikkeling konden dit jaar kiezen uit toegangskaarten voor Madurodam, een voorstelling in theater Diligentia of theater Pepijn bijwonen of een bedrag van 35 overmaken aan Unicef.
Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van DSO op maandag 2 januari heeft wnd. algemeen directeur DSO Ted Zwietering een cheque ter waarde van 12.775 overhandigd aan Aloys van Rest, hoofd Marketing & Fondsenwerving van Unicef.

Sinds mei 2005 is Den Haag een jaar lang Unicef Stad. Deze bijzondere verbintenis van de stad van Recht en Vrede met de kinderrechtenorganisatie van de Verenigde Naties duurt tot en met 30 april 2006. Gedurende deze periode probeert de gemeente Den Haag samen met haar inwoners en het bedrijfsleven zoveel mogelijk geld op te halen om drie onderwijsprojecten te steunen in Marokko, Suriname en Turkije.
Naast acties die in de stad door allerlei organisaties en bedrijven, heeft de gemeente Den Haag ook enkele interne acties gepland om geld in te zamelen. Het kerstgeschenk is daar een voorbeeld van.