Gemeente Den Haag

tussen Lijnbaan en Brouwersgracht

Maandag 9 januari 2006 gaan de werkzaamheden aan de Prinsegracht verder, maar nu op het gedeelte tussen de Lijnbaan en de Brouwersgracht (even zijde). De Prinsegracht wordt opnieuw ingericht in het kader van 'De Kern Gezond'. Naar verwachting zijn alle werkzaamheden van dit gedeelte tussen Lijnbaan en Brouwersgracht, half mei 2006 gereed. Op 30 januari 2006 beginnen de werkzaamheden voor de tweede fase van de Prinsegracht, tussen Brouwersgracht en Lutherse Burgwal.

Werkzaamheden
Van maandag 9 januari tot half mei 2006 worden de riolering en de rijbaan vervangen op het deel tussen de Lijnbaan en de Brouwersgracht aan de even zijde. Het trottoir wordt opgebroken en opnieuw aangebracht. Ook worden aan deze kant werkzaamheden uitgevoerd aan het fietspad en de parkeerstrook.
De parkeerplaatsen worden hier gedurende de werkzaamheden opgeheven. Aan de oneven zijde worden tijdelijk parkeerplaatsen opgeheven voor laad/losplaatsen. Vanaf 9 januari tot 1 juli 2006 mogen vergunninghouders met een parkeervergunning 02 (Oude Centrum) ook parkeren in vergunninggebied 03 (Kortenbos) en omgekeerd.

Omleidingen
In deze fase is de Prinsegracht tussen Brouwersgracht en Lijnbaan aan de even zijde afgesloten voor het autoverkeer. Het autoverkeer en fietsers komende vanuit de Lijnbaan richting het centrum worden omgeleid via het Buitenom en de Brouwersgracht. Tijdens de werkzaamheden blijven woningen, winkels en bedrijven in ieder geval voor voetgangers bereikbaar via loopschotten.
Er komt een tijdelijke gecombineerde tram- en bushalte op de Prinsegracht. De bus rijdt gedurende de werkzaamheden over de trambaan.

Meer informatie
Meer informatie over de herinrichting van de Prinsegracht en andere projecten van De Kern Gezond, is te vinden op internet: www.denhaag.nl/DeKernGezond.