Gemeente Gouda


persbericht: genomineerden voor sportverkiezing bekend (18/01/2006)

Bekendmaking winnaars op 3 februari in sportcentrum de Mammoet

Op 3 februari aanstaande vindt, aansluitend aan de opening van de Mammoet, de Goudse sportverkiezing van het jaar plaats. Op deze avond maakt een deskundige jury de Goudse sportman, -vrouw, -talent en
-ploeg bekend. Voorwaarde voor nominatie voor de sportverkiezing is lidmaatschap van een Goudse sportvereniging in 2005. Verder zijn de sportprestaties in 2005 maatgevend geweest.

Jury
De jury bestaat uit een vertegenwoordiging van Goudse sportverslaggevers. Ook Koert Westerman, presentator bij Talpa, zit in de jury. Hij verzorgt tevens de presentatie van de avond. De andere juryleden zijn: Gerrit Schinkel van RTV Gouwestad, Jørgen Veldman van RTV Gouwestad, Erik Winkster van het AD Groene Hart en Bert Hertog van het Gouds Nieuwsblad.

Het was moeilijk om een selectie te maken uit de vele succesvolle sporters die Gouda rijk is, aldus de jury. Met de sportieve toekomst van Gouda zit het overigens wel goed, getuige de opvallend grote hoeveelheid talent die we dit jaar in Gouda hebben!

Genomineerden
De sportverkiezing van het jaar heeft vier categorieën. In elke categorie zijn drie genomineerden, waarvan uiteindelijk een verkozen wordt.

Sportman:
Said Kanfaoui, atletiekvereniging Gouda
Tim Salomons, schaatsclub Gouda
Rutger Smith, atletiekvereniging Gouda

Sportvrouw:
Pauline van Deutekom, schaatsclub Gouda
Laura Molenaar, atletiekvereniging Gouda
Francis Stoutjesdijk, sportschool Den Edel

Sportploeg:
GZC DONK, dames waterpoloteam
Vires et Celeritas, dames handbalteam
Vriendenschaar, herentafeltennisteam

Talent
Maarten Blokland, atletiekvereniging Gouda
Jeroen Camfferman, Be Quick
Ricardo Kombrink, GZC Donk