Gemeente Weert

25 januari 2006

LEERLINGEN DALSCHOOL FLEUREN DICHTGETIMMERDE KEENTSCHOOL OP

Om iets te doen aan de aanblik van de niet meer in gebruik zijnde Keentschool aan het St. Jozefskerkplein in de wijk Keent, hebben de leerlingen van de eveneens in Keent gelegen Dalschool panelen beschilderd die zullen worden bevestigd aan de gevel van de dichtgetimmerde school. Deze 'opfleur-actie' vindt plaats op vrijdagmiddag 3 februari a.s. om 15.00 uur. De panelen worden onthuld in het bijzijn van mevr. Marie-Michèle Stokbroeks, wethouder voor onder meer onderwijs en coördinerend wethouder voor het revitaliseringsproject Keent Kiest Kwaliteit.

In de voormalige Keentschool wordt al enige tijd geen onderwijs meer gegeven. Als de plannen doorgaan zal in de school een parochiehuis en een aantal woningen worden gesitueerd. Ter overbrugging van de periode tot de voorgenomen verbouwing, wil de gemeente dit deel van Keent verfraaien. De kleurrijke tekeningen zijn aangebracht op twaalf houten panelen. De Dalschool-leerlingen hebben 7 van die panelen gewijd aan het thema levensloop. Dit in verband met het woonzorgcomplex dat in de buurt van het kerkplein wordt gerealiseerd. De andere 5 panelen hebben als thema Keent; enkele kenmerkende plekken in de wijk zijn door de leerlingen in beeld gebracht.

Ballonnen
De onthulling van de geschilderde panelen wordt gecombineerd met een ballonnenwedstrijd voor de Dalschool-leerlingen. Op het schoolplein van de Dalschool voorzien zij vanaf 14.30 uur met helium gevulde ballonnen van een naamkaartje. Vervolgens wandelt de groep richting St. Jozefskerkplein. In het bijzijn van wethouder Stokbroeks worden in de nabijheid van de geschilderde panelen om 15.00 uur de ballonnen losgelaten. Met de ballon die het verst komt wint de leerling wiens naamkaartje eraan bevestigd is de wedstrijd.

2006.015 JN


---- --