Pharming Group N.V

Pharming Maakt Strategische Overeenkomst Bekend Ter Waarde Van US $30 Miljoen ...

Onderneming klaar voor groei door solide financiële positie


Leiden, 3 februari 2006. Biotechnologiebedrijf Pharming Group N.V. ("Pharming" of "de organisatie") (Euronext: PHARM) (PHARM.AS) maakte vandaag bekend dat ze een strategische partnerovereenkomst heeft gesloten met dochters van Paul Royalty Fund II, LP ("Paul Royalty Fund") ter waarde van US $30 miljoen voor recombinant humaan C1 remmer (rhC1INH) voor de behandeling van erfelijk angio-oedeem (HAE).

Pharming heeft onder de overeenkomst een vooruitbetaling van US $18,5 miljoen ontvangen. Dit bedrag bestaat uit US $15 miljoen voor de ontwikkeling van rhC1INH tot nu toe en voor de verdere ontwikkeling en commercialisering van rhC1INH producten, alsmede uit een investering in eigen vermogen van US $3,5 miljoen. Recentelijk ontving Pharming een investering van US $1,5 miljoen bij het tekenen van de term sheet met Paul Royalty Fund.

Pharming komt voorts in aanmerking voor mijlpaalbetalingen van in totaal US $10 miljoen bij het verkrijgen van goedkeuring van de Amerikaanse Food and Drug Administration en voor de commerciële lancering van rhC1INH in de Verenigde Staten. Paul Royalty fund heeft recht op single digit royalties over de inkomsten uit rhC1INH- en andere Pharming producten gedurende de tien-jarige looptijd van de overeenkomst. Pharming heeft ten alle tijde de mogelijkheid om de royalty rechten van Paul Royalty Fund terug te kopen en heeft Paul Royalty Fund zekerheden geboden in geval van financiële insolvabiliteit. Paul Royalty Fund zal voorts ongeveer 815.000 warrants ontvangen met een uitoefenprijs van ¤ 4,00 per aandeel. Pharming zal verdere details van de overeenkomst verstrekken in haar jaarverslag.

"Met deze strategische overeenkomst heeft Pharming extra kapitaal voor de organisatie verworven, terwijl de flexibiliteit voor het afsluiten van regionale distributieovereenkomsten voor rhC1INH behouden blijft," zei Dr. Francis J. Pinto, CEO van Pharming. "Paul Capital's ervaring met life sciences bedrijven zal voor Pharming uiterst waardevol zijn bij het finaliseren van onderhandelingen op het gebied van rhC1INH onder aantrekkelijke commerciële voorwaarden via dit twee-staps licentieproces."

"Op basis van inspectie van de beschikbare data waren we onder de indruk van het potentieel van rhC1INH voor de behandeling van HAE," zei Dr. Kenneth Macleod, Directeur van Paul Royalty Fund. "De flexibele opzet van deze overeenkomst sluit aan bij Pharming's financieringsdoelen en brengt de organisatie in een gedegen positie om de ontwikkeling en commercialisering van het product af te ronden."

Pharming heeft recentelijk bekend gemaakt, dat ¤17,1 miljoen is opgehaald via plaatsing van aandelen bij nieuwe institutionele beleggers. Inclusief de strategische overeenkomst met Paul Royalty Fund heeft de onderneming nu een solide balans met ruim ¤50 miljoen in kas. Hierdoor is Pharming gereed voor groei, zowel via commerciële en strategische overeenkomsten, als door verdere ontwikkeling van haar productpijplijn.

Erfelijk angio-oedeem
Erfelijk angio-oedeem (HAE) is een genetische aandoening, die veroorzaakt wordt door een tekort aan activiteit van het bloedeiwit C1 remmer. De ziekte wordt gekenmerkt door acute aanvallen van pijnlijke en levensbedreigende zwellingen van zachte weefsels (oedeem) van handen en voeten, de buik, het gezicht en de keel, waarbij de laatste tot verstikking kunnen leiden. Naar schatting lijdt één op de 30.000 mensen in de Westerse wereld aan HAE. Bestaande behandelingen, die gebruik maken van androgene hormonen, zijn ongeschikt voor behandeling van acute aanvallen en kunnen serieuze bijwerkingen veroorzaken, zoals overmatige haargroei bij vrouwen, menstruele afwijkingen, onvruchtbaarheid, Hepatitus en in zeldzame gevallen leverkanker.

Pharming Group N.V.
Pharming Group N.V. richt zich op de ontwikkeling van innovatieve therapeutische eiwitten voor niet of moeilijk behandelbare ziekten. Pharming heeft producten in ontwikkeling voor potentiële behandeling van genetische ziekten, medische en speciale producten voor chirurgische indicaties en tussenproducten voor diverse toepassingen. Pharming heeft twee producten in een vergevorderd stadium van ontwikkeling - recombinant humaan C1 remmer voor erfelijk angio-oedeem (Fase III) en recombinant humaan lactoferrine voor voedingstoepassing. Pharming's geavanceerde technologieën omvatten onder meer de productie van therapeutische eiwitten, alsmede de zuivering van biofarmaceutica uit melk en formulering en toepassing van deze biofarmaceutica. Meer informatie is verkrijgbaar op de Pharming website: www.pharming.com.

Paul Capital Partners en Paul Royalty Funds
Paul Capital Partners beheert bijna $5 miljard vermogen voor haar drie investeringplatforms en heeft vestigingen in New York, San Francisco, Parijs, Londen en Toronto. Het Paul Royalty Fonds is een van de grootste gespecialiseerde healthcare fondsen wereldwijd, met ongeveer $1 miljard aan belegd vermogen. Het Paul Royalty Fonds heeft investeringen gedaan in de farmaceutische, biotech, en medische instrumenten sectoren ter waarde van ruim $625 miljoen. Deze investeringen zijn gericht op bedrijven en producten in de commerciële fase en bestaan uit investeringen in ruil voor royalties, delen van de opbrengst en eigen vermogen. Meer informatie over Paul Capital Partners en het Paul Royalty Fonds is verkrijgbaar op: www.paulcapital.com.

Dit persbericht bevat op de toekomst gerichte verklaringen. Door voorspelbare en niet voorspelbare risico's, onzekerheden en andere factoren kunnen de uiteindelijke resultaten daarvan materieel verschillen. Het persbericht verschijnt ook in het Engels. In geval van tegenstrijdigheden zal de Engelse versie prevaleren.