Politie Flevoland

Agent veroordeeld na aanrijding

Almere, 03-02-2006 o De meervoudige kamer van de Rechtbank Lelystad heeft donderdag uitspraak gedaan in de zaak van een aanrijding met een politieauto op zondag 6 maart 2005 waarbij verschillende mensen gewond zijn geraakt.

De agent die de politieauto bestuurde is overtreding van artikel 6 van de Wegenverkeerswet ten laste gelegd (letsel door schuld) en veroordeeld tot een geldboete van 750 euro (subsidiair een gevangenisstraf van 15 dagen) en een voorwaardelijke ontzegging van de rijbevoegdheid van zes maanden met een proeftijd van twee jaar. De civiele vordering is afgewezen.

Eerder verschenen bericht:

Op de kruising Noorderdreef met De Paal in Almere Haven vond zondagavond een aanrijding plaats tussen twee auto's. Daarbij raakten zeven mensen gewond. Zes mochten na behandeling in het Flevoziekenhuis weer huiswaarts. Een 36-jarige Almeerder werd met onder meer diverse kneuzingen ter observatie overgebracht naar het AMC. Eén van de wagens was een opvallende politieauto, die met toestemming van de Regionale Meldkamer met zogenaamde optische signalen, op weg was naar een schoorsteenbrand in Almere Haven. Getuigen hebben bevestigd dat de politieauto met opvallend zwaailicht reed. Of er ook met een sirene werd gereden is nog niet duidelijk, omdat een ieder in de auto zat, is nog niet na te gaan of de politieauto ook te horen was.
Bij de kruising stond een aantal auto's te wachten voor het rode verkeerslicht, de bestuurder van de politiewagen stuurde er links voorbij en passeerde de wagens en reed op de kruising af. Vermoedelijk heeft de bestuurder van de andere auto die van het benzinestation kwam, een 46-jarige Almeerder, de politieauto niet gezien, waarna een aanrijding volgde.
Overigens was vlak voordat de politieauto de kruising wilde oversteken, een brandweerwagen met geluids- en lichtsignalen de weg overgestoken.
Door de aanrijding kwam de wagen van de Almeerder van 46 jaar op zijn kant te liggen, nadat deze in de flank was gereden door de politiewagen. De agenten konden zelf de aanrijding doorgeven en er bleek niemand bekneld te zijn. Wel waren er zeven gewonden, waarbij het voornamelijk ging om diverse kneuzingen. Drie Almeerders van 21, 36 en 46 jaar in de auto van de politie en vier in de wagen van de man uit Almere: hijzelf, twee meisjes uit die plaats van 11 en 13 jaar en een meisje van 16 jaar uit Klimmen.


---

--------------------------

Voor eventuele meer informatie, wordt u verwezen naar het Openbaar Ministerie Lelystad-Zwolle