Politie Flevoland

Getuigen gezocht auto-inbraak

Zeewolde, 03-02-2006 o De politie van Zeewolde is op zoek naar getuigen van auto-inbraak. Afgelopen dinsdagnacht 31 januari tussen middernacht en 06.00 uur werd in voornamelijk Zeewolde Zuid dertien keer een auto opengebroken. De eigenaren hebben aangifte gedaan.

De politie is een onderzoek gestart en vraagt getuigen zich te melden. De verklaringen van aangevers en getuigen zijn onontbeerlijk om gerichter te surveilleren. Hierdoor wordt de kans groter dat de daders (op heterdaad) worden gepakt.

Ziet u iets doe iets!

Denkt u dat er ingebroken wordt in een auto? Omdat u bijvoorbeeld vreemde geluiden hoort of omdat u iemand wel heel geĂŻnteresseerd ziet kijken naar geparkeerde autos? Waarschuw dan meteen de politie. Bel 112, onthoud de kenmerken van de dader en hou goed in de gaten in welke richting de daders weggaan en hoe. Noteer eventueel het kenteken.

Niets erin is niets eruit

U kunt ook op een andere manier een bijdrage leveren om auto-inbraken te voorkomen en daarmee Zeewolde een stukje veiliger te maken. Hieronder vindt u een aantal tips die helpen voorkomen dat uw auto leeggeroofd of gestolen wordt.

* Haal altijd het frontje van de autoradio/cd-speler. Neem m mee; verstop hem niet in de auto.

* Laat nooit kostbaarheden, zoals telefoon, zonnebril, CDs, tas, laptop, autopapieren, geld, (film)cameras, creditcards en dergelijke in uw wagen achter. Verstop ze niet, maar neem ze mee.
* Heeft u een stationcar, dek een lege laadruimte dan niet af. Dat maakt nieuwsgierig.

* Laat zien dat u niets waardevols verbergt. Haal uw jas en tas uit de auto.

* Registreer en merk waardevolle bezittingen in uw auto. De kans dat u uw bezittingen later terugkrijgt, is hiermee aanzienlijk groter. Registreer merk en typenummer (en vooral het serienummer) van uw autoradio, CD-speler, speakers, autotelefoon en andere waardevolle eigendommen. Dan kunt u bij aangifte een goede omschrijving van uw eigendommen geven. Voor het merken van uw bezittingen kunt u uw postcode en huisnummer gebruiken. Bij verandering van postcode de oude code niet onleesbaar maken!