Gemeente Baarn

Baarn spoort jeugd aan om te sporten

Vanaf januari 2006 verzorgen Jan Koops en Rob van Ginkel de coördinatie van activiteiten op het gebied van sportstimulering en sportkennismaking. Zo is er tegemoet gekomen aan de wens van de Baarnse politiek om de coördinatie van sportstimulering minder bij gemeentelijke medewerkers en meer bij de Baarnse sport onder te brengen. De nieuwe coördinatoren zijn goede bekenden uit de Baarnse sportwereld en zullen onder andere een kalender met sportevenementen voor de jeugd maken. De gemeente vindt dat sport een belangrijke sociale rol speelt in de samenleving en ook bijdraagt aan de gezondheid van Baarnaars.

Dichtbij de verenigingen

Jan Koops en Rob van Ginkel zijn gevraagd als coördinator van jeugdsportactiviteiten, vanwege hun goede bekendheid met de Baarnse sportwereld. Jan Koops heeft al verschillende Baarnse sportverenigingen van binnenuit leren kennen als trainer, coach en bestuurslid. Rob van Ginkel heeft jarenlange ervaring als atletiekbegeleider en bestuurslid van de Baarnse Atletiek Vereniging. Er blijft een nauwe samenwerking bestaan tussen de coördinatoren en de sportmedewerkers van de gemeente.

Jeugdsportactiviteiten

De coördinatoren zijn bezig met het organiseren van de derde ronde sportkennismaking' cursussen (High-5). Ook stellen ze voor de basisscholen en sportverenigingen een kalender samen met sportevenementen voor de jeugd. Sportaanbieders worden daarom opgeroepen om evenementen voor de jeugd bij hen aan te melden. Bovendien begeleidt het duo stagiaires die zowel vóór als na de zomervakantie een sportdag voor alle basisscholen zullen organiseren. Verder zijn er plannen om na de zomervakantie te starten met een aanbod van sportkennismaking in de gymlessen op de basisscholen.

Contactgegevens:

Jan Koops, janenriakoops@planet.nl, tel. 06-22 56 74 47;

Rob van Ginkel, rvginkel@casema.nl, tel. (035) 54 81 791 of 06-52 30 21 27;

Corry Bouman, tel. (035) 54 81 781;

Pieter Brandjes, tel. (035) 54 81 791;

Meer informatie: www.sportloketbaarn.nl.