Ingezonden persbericht


Haarlem, 3 februari 2006

PERSBERICHT

Leesplezier bij Kinderopvang Het Kootertje

tijdens de Nationale Voorleesdagen

Bij Kinderopvang Het Kootertje wordt er tijdens de Nationale Voorleesdagen meer dan ooit voorgelezen.

Aangezien voorlezen bevorderlijk is voor de taalontwikkeling van jonge kinderen en het hun kennis vergroot op het gebied van dieren, mensen en dingen wordt er geregeld aandacht aan besteed op het Kootertje. Bovendien is voorlezen ook vooral heel gezellig en zorgt het er vaak voor dat kinderen later zelf ook graag lezen.

Tijdens de voorleesdagen van 31-1 tot 11-2 zal er niet alleen door de leidsters nog eens extra aandacht besteed worden aan het voorlezen, er komt ook dagelijks een gast-voorlezer. In de centrale speelruimte is speciaal hiervoor een gezellige leeshoek ingericht, met banken en kussens waar de kinderen lekker kunnen zitten luisteren.

Naast oma's, moeders, vaders en leidsters maakte afgelopen vrijdag ook Jose de Nobel haar rentree. Jose was jarenlang de vaste balletjuf op het Kinderdagverblijf. Tot zij vorig jaar slachtoffer werd van een verkeersongeluk, waarna ze maanden afwezig is geweest om te revalideren. Vrijdag was de eerste keer dat ze weer op het Kootertje was. Dit keer om ze voor te lezen uit het boek "Wij gaan op berenjacht", waarbij de kinderen en Jose uiteraard zelf ook op pad gingen om te jagen.

Komende week wordt er op donderdag nog voorgedragen door een heuse 'koningin' en komt er een nog geheime kindervriend de voorleesdagen afsluiten op 10 februari. Wie dat is, blijft tot die dag nog even een verrassing.

Bijlage: foto
(opvragen bij afzender)