Ingezonden persbericht


Beveiliging op maat voor het MKB


· CeBIT 2006: Astaro en Utimaco lanceren Professional Gateway Encryption voor MKB

Boston/Oberursel (V.S./Duitsland), 3 februari 2006 - Astaro en Utimaco Safeware kondigen aan dat zij een brede technologische samenwerkingsovereenkomst zijn aangegaan om nieuwe beveiligingsoplossingen te ontwikkelen. Als resultaat van deze samenwerking zullen beide bedrijven de eerste 'Unified Threat Management' (UTM) oplossing lanceren. Hierin zijn krachtige coderingen en mechanismen voor digitale handtekeningen geïntegreerd, gebaseerd op S/MIME en OpenPGP normen. De nieuwe UTM applicatie is gericht op kleine- en middelgrote bedrijven, die professionele codering voor het hele bedrijf nodig hebben zónder de complexiteit en kosten van de bestaande technologieën.

Als onderdeel van de samenwerking integreert Astaro Utimaco's technologie voor e-mailcodering. De bekroonde Astaro Security Gateway software biedt via één enkel beheersplatform e-mailbeveiliging, webbeveiliging en netwerkbeveiliging aan. Codering, decodering, digitale handtekeningen en verificatie zijn allemaal opgenomen in één centrale gateway oplossing die het MKB in staat stelt om technologie voor e-mailbeveiliging naadloos te integreren in de bestaande infrastructuur. Zelfs gecodeerde e-mailberichten worden herkend en onschadelijk gemaakt door de virus- en contentscanners van de UTM-applicatie, waardoor de beveiligingsnormen strikt kunnen worden gehandhaafd en kwaadaardige programma's worden gestopt voordat zij de organisatie binnen dringen.

Aangezien het wereldwijde aantal e-mails sinds 2002 verdubbeld is, is er een toenemende vraag naar betaalbare bescherming tegen bedrijfsspionage en naar voordelige filtermechanismen in zakelijke omgevingen. "Met deze nieuwe oplossing combineren Astaro en Utimaco hun technologische expertise", zegt Jörg Horn, manager Gateway Solutions bij Utimaco. "Deze overeenkomst zal significante voordelen bieden aan MKB-klanten die op zoek zijn naar gemakkelijk te gebruiken, gecentraliseerde gateway codering in plaats van gecompliceerde individuele oplossingen." Walter Schumann, VP Sales & Marketing EMEA bij Astaro AG voegt daar aan toe: "Vanwege wettelijke vereisten, de behoefte aan databeveiliging en de algemene zakelijke behoeften is de installatie van veilige e-mailcodering voor het MKB een verplichting geworden. De meeste bestaande oplossingen zijn echter te complex, terwijl een gecombineerd risicomanagement een concurrentievoordeel biedt."

Astaro zal de nieuwe functies integreren in zijn Astaro Security Gateway V7 software, die volgens de huidige plannen in de zomer van 2006 wordt gelanceerd. Astaro Security Gateway V7 biedt klanten de keuze om de e-mailcodering op de centrale gateway te activeren voor alle cliënten binnen het netwerk. Uitgaand en binnenkomend e-mailverkeer wordt automatisch gecodeerd en gedecodeerd (via PGP of S/MIME). Voor de geselecteerde gebruikers gebeurt dit op een transparante manier. Gecentraliseerde beveiligingsscans die aanvallen met virussen, spam en phishing elimineren, bieden bedrijven de mogelijkheid tot een voordelig en gebruiksvriendelijk beveiligingsbeleid.

Utimaco en Astaro zullen meer technische details onthullen tijdens de komende CeBIT in het Duitse Hannover.

Over Utimaco Safeware AG
Utimaco Safeware AG is een Europese producent van gecertificeerde IT-beveiligingsoplossingen voor professioneel gebruik. Utimaco ontwikkelt en verkoopt geïntegreerde beveiligingsoplossingen gebaseerd op bestaande standaarden voor device- en transactiebeveiliging. Met ruim 20 jaar ervaring in de projectmatige aanpak van ICT beveiligingsvraagstukken is Utimaco Safeware ook in Nederland bij met name overheden, banken & verzekeringsbedrijven en de Top-500 grote bedrijven reeds een gevestigde naam. Meer informatie is beschikbaar via www.utimaco.com

Over Astaro:
Astaro ontwikkelt een complete lijn van producten voor de netwerkbeveiliging, waaronder de Astaro Security Gateway software en de lijn van Astaro Security Gateway beveiligingstoepassingen. Alle Astaro producten bieden negen kritische beveiligingsapplicaties in drie categorieën - Web Security, E-mail Security en Network Security - die volledig geïntegreerd zijn in één enkel beheersplatform. Het bedrijf is gevestigd in Burlington, Mass., en beschikt over faciliteiten in Karlsruhe, Duitsland. Astaro's software werd al vaak bekroond en beschermt meer dan 25.000 netwerken in 60 landen, waaronder organisaties zoals Blue Cross/Blue Shield, Los Alamos National Labs, Stanford University en Watsco, Inc. Astaro producten worden gedistribueerd door een wereldwijd netwerk van 350 partners die plaatselijke ondersteuning en diensten aanbieden. Meer informatie is beschikbaar via www.astaro.com

Meer informatie:
Sterk Werk Communicatie
Amanda de Ruwe, senior consultant
Tel.: +31 10 456 7849
M.: +31 6 50 51 73 93
Amanda.de.ruwe@sterkwerk.nl

Of:

Utimaco Safeware AG
Ansgar Heinen
Tel.: +49 (0)6171 88 - 12 20
E-mail: aheinen@utimaco.com