Ingezonden persbericht


Land- en Tuinbouworganisatie Nederland

LTO Nederland, VGZ en Rabobank komen met een uniek aanbod aan agrarische bedrijven met buitenlandse werknemers

|Zorgverzekering en bankrekening          |                              |
|buitenlandse werknemers                  |                              |
|voor leden LTO                           |                              |
LTO Nederland heeft met VGZ overeenkomst bereikt over een standaardverzekering ten behoeve van buitenlandse werknemers die in dienst zijn van een werkgever in de land- en tuinbouw. Met dit aanbod kan een werkgever in één keer een goede zorgverzekering regelen voor de betreffende werknemers. De Rabobank is de eerste bank die de mogelijkheid biedt dat de betreffende werknemers in Nederland een eigen bankrekening krijgen. Een bankrekening is van groot belang om de zorgtoeslag te ontvangen en om de hoeveelheid contant geld te beperken. Voorwaarde is dat de werkgever bij de Rabobank bankiert. De afspraak tussen LTO Nederland, VGZ en Rabobank is uniek. Voor andere sectoren dan de land- en tuinbouw zijn dit soort afspraken voor deze groep werknemers nog niet gemaakt.

In de land- en tuinbouw hebben zo'n 3.000 werkgevers buitenlandse werknemers in dienst voor een korte periode. In totaal gaat het om zo'n 30.000 werknemers. LTO Nederland vindt dat het tot goed werkgeverschap behoort om deze werknemers een goede zorgverzekering te bieden en is daarop ingesprongen door met VGZ een contract te sluiten zodat individuele ondernemers in de land- en tuinbouw gemakkelijk een goede polis kunnen bieden aan hun werknemers. De verzekering kent een scherpe premie zonder eigen risico en kan per direct worden aangeboden zodat werkgevers en werknemers er het volle seizoen 2006 gebruik van kunnen maken. Informatie komt zowel in het Nederlands, Pools als Engels beschikbaar. Met het Rabobankarrangement, hebben werknemers nu voor het eerst een bankrekening voor loonbetaling, zorgtoeslag, no-claim zorgverzekeringswetten en de teruggave loonheffing, voorzover de werkgever bankiert bij de Rabobank. Dit kan eenvoudig en snel met de werkgever worden geregeld. Werknemers kunnen geld van deze rekening opnemen in Nederland en in hun woonland. Het merendeel van de buitenlandse werknemers had nog geen bankrekening in Nederland.

In de komende maanden organiseren de regionale LTO-organisaties informatiebijeenkomsten. De deelnemers aan het Project Seizoenarbeid zullen hiervoor worden benaderd.

-----------------------
Persbericht

Postbus 29773, 2502 LT Den Haag
Bezoekadres : Bezuidenhoutseweg 225
: 2594 AL DEN HAAG
Bankrekening : 35.76.06.760
Telefoon : 070-3382700
Fax : 070-3382710
Website : www.lto.nl


---- --