Ingezonden persbericht


Directeur Harry Kil verlaat Amalthea

Harry Kil, 53 jaar, gaat per 1 mei 2006 Amalthea verlaten. Hij heeft een nieuwe functie aanvaard als commercieel directeur van de Belgische kaasmakerij Capra NV. Het bestuur van Amalthea respecteert de stap van Kil. In goed overleg met de Raad van Toezicht wordt naar een passende opvolger gezocht.

Sinds 1987 is Kil directeur van Amalthea. Hij heeft samen met de geitenhouders en medewerkers aan de wieg gestaan van de geitencoöperatie en de coöperatie uit zien groeien tot de huidige omvang. Met verve heeft Kil altijd gewerkt aan de doelstellingen van de coöperatie: Het realiseren van een geitenhouderscoöperatie met landelijk aanzien en een goed inkomen voor de ondernemers. Met een melkprijs die weer terug op orde is, vraag en aanbod in evenwicht en een coöperatie vol ambities, is Kil daar in geslaagd, meent het bestuur. Voorzitter Jan Noordman:"We betreuren zijn vertrek maar begrijpen dat een dergelijke mogelijkheid je niet dagelijks geboden wordt. Deze kans kan hij zich niet laten ontgaan."

Amalthea is de belangrijkste leverancier van melk voor de productie van Chevagne, een milde geitenkaas van Campina. Verder is ze de exclusieve leverancier van melk voor de grootste Europese producent van geitenfeta, de firma Ozgazi uit Etten-Leur. Momenteel telt Amalthea zeventig leden waarvan drie een ecologisch bedrijf hebben. Samen zijn ze goed voor een melkproductie van 38.000 miljoen kilo. De gemiddelde productie per bedrijf met 550 melkgeiten is 538.000 kilo op jaarbasis. Alle bedrijven zijn KwaliGeit erkend en CL-vrij. Ook hebben de geitenmelkbedrijven de scrapie-onverdacht status. Voor het transport van rauwe en behandelde geitenmelk is de coöperatie sinds juli 2004 proces gecertificeerd.