Ingezonden persbericht


vrijdag 3 februari 2006

----------
Deze week (week 5 ) in FEM Business:

De strijd van de zorgbaronnen
Het nieuwe zorgstelsel is een feit. Met daverende aanbiedingen proberen de zorgverzekeraars klanten bij elkaar weg te lokken. Jonker in die strijd is het collectieve contract. Tegelijkertijd zal de hele sector dit jaar een miljard euro verlies lijden door diezelfde premiedumping. FEM Business inventariseert wie de winnaars en de verliezen zullen worden, of de concuurrentie gaat lukken en wie de mannen zijn achter de grote partijen die ons gezond gaan maken en houden.

Het magische rijk van Steve Jobs
Hij toverde Apple om van starre, onbelangrijke speler tot een van de meest sexy bedrijven in de wereld, en maakte van het computeranimatiestudio Pixar een kaskrakersbedrijf. Nu mag Steve Jobs zijn magie bij Disney laten werken.

Interview met Ajax-voorzitter John Jaakke:
'Mijn stoelpoten zijn van gewapend beton'
Advocaat John Jaakke begon deze maand als consultant. Maar hij is vooral bekend als de voorzitter van de Amsterdamse club heeft een moeilijke tijd achter de rug, met vertrekkende bestuursleden, spelers die weigerden hun contract te verlengen en een slecht spelend elftal. Aan stoppen denkt hij echter niet: 'Ajax leiden is moeilijk, maar een advocatenkantoor leiden is moeilijker.'

Kroonprins wordt koning van SHV
Het grootste familiebedrijf van Nederland SHV worstelt met de opvolging van de topman. Piet Klaver, de eerste bestuursvoorzitter die niet uit de familie Fentener van Vlissingen kwam, heeft eindelijk een opvolger gekregen. Het wordt de Ier Patrick Kennedy, nu al bestuurslid. Opnieuw geen familietelg aan het roer. Wat betekent dat voor de toekomst van SHV, gezien de visie van de oprichtersfamilie dat zonder familie aan de top het bedrijf uiteindelijk beter af is als beursgenoteerd concern?

meer informatie: Mike Ackermans 06 51 81 38 81

Meer informatie: 020 - 515 98 52 / 06-51813881

De business weekly FEM Business ordent wekelijks de relevant zakelijke, economische en financiële informatie. Naast het feitelijke nieuws ook oorzaken en gevolgen, achtergronden, heldere analyses en scherpe commentaren. De redactie schrijft over bedrijven, markten, sectoren en de mensen die erover beslissen. Deskundig en onafhankelijk. Naast het weekblad is er een goed bezochte website waarop de vaste abonnees toegang hebben tot het elektronische archief van FEM Business. Tevens verschijnt dagelijks FEM Business Update, de gratis dagelijkse E-nieuwsservice van FEM Business.