---
PERSBERICHT

Olympisch Netwerk ook in Twente
Met nog een week te gaan voor de 20ste Olympische Winterspelen van Torino is op 2 november op de Universiteit Twente tijdens hét sportdebat van Twente, een nieuwe samenwerkingsvorm tussen NOC*NSF, Sportraad Overijssel, en Sport Support Twente van start gegaan onder de naam Olympisch Netwerk Twente. Hiermee is ook Twente gewaarborgd van een Olympisch Netwerk. Eerder gingen al netwerken van start in o.a. Rotterdam, Brabant, Amsterdam, Zwolle, Noord-Holland, Utrecht, Limburg, Flevoland en Den Haag.

In dit netwerk zetten bovengenoemde organisaties zich in voor versterking van sportverenigingen, talentontwikkeling en de begeleiding van topsporters. Door samen te werken in en met het Olympisch Netwerk Twente kunnen de organisaties elkaar versterken in doelstelling, ambitie en uitvoering voor zowel de top- als breedtesport voor geheel Twente en aanliggende gemeenten.

De heer Kobes (voorzitter Sportraad Overijssel), de heer Nieuwland (voorzitter Sport Support Twente) en mevrouw Terpstra (voorzitter NOC*NSF) ondertekenden de alliantie waarna het logo werd onthuld:

NOC*NSF
De ambities van NOC*NSF voor 2005 - 2008 zijn om een sterker marktaandeel te verkrijgen, Nederland bij de Top 10 van de wereld te hebben, en het door samenwerking versterken van de georganiseerde sport. Op het regionale niveau wordt deze samenwerking voor NOC*NSF vormgeven in de zogenaamde Olympische netwerken, die zowel voor breedte- als topsport zijn.

NOC*NSF beoogt hiermee een sterke regionale (sport)inhoudelijke samenwerking tussen sportbonden, regionale sportorganisaties en verenigingen te realiseren. De boodschap van NOC*NSF hierbij is DOEN.

Uitvoering samenwerking
In de uitvoering van de samenwerking zullen Sportraad Overijssel en Sport Support Twente elkaar opzoeken daar waar werkzaamheden elkaar overlappen of in het verlengde liggen. Daarnaast zullen beide partijen gezamenlijk een sportkaart van het Olympisch Netwerk samen stellen waarbij de topsport, talentontwikkeling en breedtesport van Twente in kaart wordt gebracht. Aan de hand van de uitkomsten en analyse worden kansrijke omgevingen vastgesteld en aanbevelingen gedaan. De ambitie hierbij is om topsport en talentontwikkeling regionaal in te bedden en te verbreden, top- en breedtesport te versterken, en om een integraal sportbeleid te ontwikkelen van jong tot oud en van recreant tot topsporter.

Meer informatie
Voor meer informatie over het Olympisch Netwerk Twente kunt u contact opnemen met Manfred Kamphuis (Manager Sport Support Twente) per telefoon: 06 55 345 823 of per email: manfredkamphuis@hotmail.com of met Antoine de Brouwer (programmamanager versterken verenigingen NOC*NSF) per telefoon 026 483 47 81.


---- --