Gemeente Heerlen

28 kandidaten - bekendmaking op 22 februari
Kinderburgemeester Heerlen groot succes!

De kinderen van Heerlen reageren enthousiast op de oproep van burgemeester Toine Gresel om zich kandidaat te stellen voor het ambt van kinderburgemeester voor één jaar (2006 - 2007). Op de sluitingsdatum voor de aanmeldingen 1-2-2006 waren 28 aanmeldingen ontvangen van kinderen uit groep 7 van de basisscholen. Heerlen is naast Goes de enige gemeente in Nederland die een Kinderburgemeester heeft.

Campagne
Veel kandidaten hebben een uitvoerige sollicitatie gestuurd voorzien van goede plannen voor kinderen, maar ook de gemeente Heerlen als geheel. Eén kandidaat heeft zelfs een hele campagne uitgewerkt en het Jeugdjournaal benaderd.

Manifestatie
Inmiddels zijn alle kandidaten (in totaal 11 scholen) bezocht. Op 8 februari neemt de jury - bestaande uit jong talent uit Heerlen/Parkstad Limburg en de burgemeester van Heerlen - een besluit. Op 22 februari is er een manifestatie in het stadhuis van Heerlen waarop de jury haar beslissing bekendmaakt. De Kinderburgemeester wordt dan door de 'Grote Burgemeester' in het ambt verheven. Tevens geven de juryleden leuke workshops. Vanaf 14.00 uur zijn de kandidaten, vrienden, familie en belangstellenden uitgenodigd. Uiteraard is ook de pers van harte welkom.



Gemeente Heerlen