Ingezonden persbericht

28 jaar Concertzaal In den Wouwdfluit

Wouw, 13 jan 2006

Strijkkwintet I Dolci speelt 17e en 18e eeuwse muziek In den Wouwdfluit te Wouw.

Concert met proza en expositie Zondag 5 februari. De orgelbespeling is op 3 februari

Vrijdag 3 februari orgelbespeling en zondag 5 februari het Dameskwintet I Dolci.

I Dolci bestaat uit: Mimi Mitchell-barokviool, Heidi Erbrich-barokviool, Christine Brandenburg-barokaltviool, Carla Rosenberg-barokcello en Christina Edelen clavecimbel.

De Engels/Amerikaans/Nederlandse leden van "I Dolci" brengen hun liefde en brede ervaring voor oude muziek samen in uitvoeringen van componisten uit de 17e en 18e eeuw. Zij hebben er dit seizoen voor gekozen om een interessant programma samen te stellen met muziek en litteratuur van uitsluitend vrouwelijke componisten uit deze tijd. Zo klinken niet alleen menuetten van Belle van Zuylen, maar zal ook haar proza te horen zijn. Juweeltjes van Elisabeth-Claude Jaquet de la Guerre, Isabella Leonardo Mrs Philharmonica, en Maddalena Lombardini zullen de revue passeren De leden van I Dolci bieden u een programma vol verassingen: Naast muziek en litteratuur kunt u ook genieten van een tentoonstelling met muzikantenportretten in sepia door de celliste Christine Brandenburg.

Het is een kwintet van rijkelijk getalenteerde dames.

Mimi Mitchell studeerde zowel musicologie als viool in haar geboorteland Amerika.

Zij kwam naar Nederland om barokviool te studeren bij Jaap Schröder in Den Haag. Zij speelt bij Stil Moderno. Anima Aeterna, Currende Belgie en Begijnhof Academy.

Heidi Erbrich studeerde barokviool bij Simon Standage aan de Royal Academy of Music te Londen. Zij ging in Den Haag studeren bij Lucy van Dael. Heidi speelt ook graag jazz, cubaans en funk en is regelmatig te horen als improviserend artieste.

Christine Brandenburg studeerde klarinet en altviool in Amsterdam bij Ru Otto en Ervin Schiffer. Toneellessen en stemtraining volgde ze bij actrice Elize Hoomans.

Zij speelde bij Concerto Köln, Rheinische Kantorei en Les Talents Lyrique.

Carla Rosenberg studeerde in Boston cello aan het New England Conservatory.In Washington legde zij zich toe op de barokcello. Zij speelt in Nederland bij Florilegium Musicum, Concerto Amsterdam en de Begijnhof Academy en het Noord Hollands Filharmonisch Orkest.

Christina Edelen speelt naast clavecimbel ook orgel en fortepiano. Zij studeerde aan het IndianaUniversity Early Music Institute. Samen met haar man, de cellist Fred Edelen, vormt zij het duo Edelen. Sinds de benoeming van Fred aan het Koninklijk Concertgebouw Orkest, woont en werkt dit echtpaar in Nederland.

3 februari 20.00 uur orgelbespeling door Jan Walraven: Buxtehude, Bach en anderen

Tevens expositie van de sepia portretten door Christine Brandenburg. Entree ¤ 3,50.

5 februari 16.00 Barokgezelschap I Dolci met muziek, proza van Burgerhart en Belle van Zuylen. Tevens Expositie van de sepia portretten door Christine Brandenburg.

Zaal is hiervoor open vanaf 14.30. Entree ¤ 12,00 incl. koffie en Wouwdfluitkoekje.

Jan en Loes Walraven v Langerak
Omgang 10 4724 EP Wouw
00 31 (0)165 301839
e-mail: info@indenwouwdfluit.nl
website: www.indenwouwdfluit.nl