SGP


Kick-off SGPJ Geldermalsen en omstreken

Locatie: Bethelkerk (Ger.Gem.), Geldermalsen
Tijd: 3 februari 2006, start om 19.45 uur

Kick-off SGPJ Geldermalsen en omstreken!

Locatie: Bethelkerk (Ger.Gem.), Laan van Leeuwenstein, Geldermalsen Datum: vrijdag 3 februari 2006
Aanvang: 19.45 uur (zaal open 19.30 uur)

Sprekers:

- dhr. A.R. van Doorn, SGP-wethouder te Geldermalsen
- dhr. A. van Maanen, fractievoorzitter SGP Geldermalsen
- dhr. W. van Driel, fractievoorzitter VVD Neerijnen

Forumleider: Jan Kloosterman (vice-voorzitter SGP Jongeren)

Recreatie, vrije tijd, vakantieâ¦â¦die woorden hebben een plezierige klank voor een ieder. De invulling van onze vrije tijd speelt een belangrijke rol in ons leven. Al weken van tevoren plannen we vakanties vol met allerlei activiteiten om âeven helemaal weg te zijnâ van de dagelijkse bezigheden. Tegelijkertijd proberen we als christenen ons leven in te richten volgens het kompas van de Bijbel. Dit leidt ertoe dat we bepaalde vormen van recreatie zullen afwijzen of aarzelend tegenover staan. Aan de andere kant zijn er in Nederland velen die niet volgens het kompas van de Bijbel leven en hun vrijetijdsbesteding dus niet aan Bijbelse principes toetsen.

Ons gemeentebestuur dient ook te zorgen voor voldoende recreatiemogelijkheden, zodat iedere inwoner zijn of haar vrije tijd kan invullen met een divers aantal activiteiten. Een ijsbaan in de winter, een braderie tijdens het najaar en allerlei andere activiteiten die ertoe dienen om mensen in onze regio een plezierige vrijetijdsbesteding aan te bieden.

Echter, er ontstaat af en toe een botsing tussen de recreatiewensen van de ene groep mensen en de principes van een andere groep. We denken bijvoorbeeld aan de opschudding die ontstond toen de kermis in Geldermalsen het afgelopen jaar voor het eerst ook op zondag open was. Vanuit onze Bijbels principes keurden we dit af, maar toch was en groot deel van de inwoners van onze regio juist erg blij met die openstelling op zondag. Hoe dien je hier nu mee om te gaan als politicus die zich laat leiden door Bijbelse principes? Kun je altijd onverkort vasthouden aan die principes, ongeacht wat een deel van de bevolking wenst? Of moet je oog hebben voor de breedte van de bevolking en dus af en toe je persoonlijke principes achterstellen bij het algemeen belang? En hoe kijkt een VVDâer nu tegen deze principiële worstelingen aan?

Kom naar de politieke jongerenavond van de SGP Jongeren in jouw regio en kom erachter wat het is om als christen-politicus met deze spanning om te moeten gaan!

Verdere informatie: Henri van Maaswaal (secretaris), jhvmaaswaal AT hotmail.com