Vooraankondiging persconferentie erfgename Goudstikker

Baker en mckenzie

Hiermee willen we u graag de vooraankondiging doen van een persconferentie door de erfgename van de Kunsthandel Goudstikker, mevrouw Marei von Saher. Zij is in Nederland en wacht de beslissing af op haar verzoek tot terugave van 267 voornamelijk Hollandse, Vlaamse en Italiaanse meesterwerken. Het gaat om werken die na de oorlog naar Nederland zijn teruggekomen nadat rijksmaarschalk Hermann Goering ze door een gedwongen verkoop had verkregen en die sindsdien in overheidsbeheer zijn gebleven.

Naar het zich nu laat aanzien, zal het kabinet vrijdag 3 februari beslissen over het betreffende advies van de Restitutiecommissie. Onvoorziene omstandigheden daargelaten, zal het ministerie van OCW dan behalve het langverwachte besluit ook het advies van de Restitutiecommissie bekend maken. Mevrouw Von Saher houdt zich beschikbaar voor commentaar nadat ze kennis heeft kunnen nemen van het besluit. Naar verwachting zal dat geschieden na de persconferentie die het ministerie van OCW morgenmiddag aan het onderwerp denkt te wijden.

De verwachte persconferentie van mevrouw Von Saher vindt plaats in de tweede helft van de middag in Studio Pulchri aan het Lange Voorhout 15 te Den Haag. Wij nodigen u hartelijk uit hierbij aanwezig te zijn, voorzover het besluit inderdaad vrijdag valt.

Met dank voor uw belangstelling, namens mevrouw Von Saher,

Roeland van der Heiden, woordvoerder Baker & McKenzie en Oostwaard advocaten,

Telefoon: 020 5517588
Gsm: 06 46607031
Email: roeland.vanderheiden@bakernet.com