NEN


Europese eisen aan bekistingsblokken van normaal- en lichtbeton

NEN, het centrum van normalisatie, heeft een nieuw Europees normontwerp voor betonproducten gepubliceerd. De norm betreft de zogenaamde 'bekistingsblokken'. Belanghebbenden kunnen hun commentaar op het normontwerp indienen tot 1 april 2006.

Bekistingsblokken zijn in de fabriek vervaardigde, niet-dragende holle betonnen blokken van normaal- of lichtbeton, of een combinatie daarvan. De blokken kunnen zijn voorzien van thermische isolatie.

De norm is van belang voor de fabrikanten van dit soort producten, voor opdrachtgevers, aannemers en andere gebruikers en verwerkers van deze producten, maar zeker ook voor keurings- en certificatie-instellingen op dit gebied.

Voorbeelden van bekistingsblokken volgens NEN-EN 15435

Bestellen en informatie
" NEN-EN 15435 Ontw. Vooraf vervaardigde betonproducten - Bekistingsblokken van normaal- en lichtbeton - Producteigenschappen en prestaties
Voor prijsinformatie en bestellingen: surf naar de Normshop op de NEN-website: www.nen.nl of neem contact op met NEN-Klantenservice, telefoon: (015) 2 690 391, e-mail: bestel@nen.nl. Voor inhoudelijke informatie over dit normontwerp of over het normalisatieproces: mw. ir. Annemieke Venemans, normalisatie-adviseur bij NEN-Bouw, telefoon (015) 2 690 280, e-mail: annemieke.venemans@nen.nl.