Gemeente Hulst


Persbericht - 03.02.2006

Stedelijk Waterplan Zeeuws-Vlaanderen

De gemeenten Hulst, Sluis en Terneuzen hebben samen met waterschap Zeeuws-Vlaanderen het initiatief genomen tot het opstellen van een stedelijk waterplan.
De betrokken partijen noemen we de waterpartners. Bij het Stedelijk Waterplan is ook de provincie Zeeland betrokken.

De waterpartners willen met het Stedelijk Waterplan een gezamenlijke visie ontwikkelen op al het water in het stedelijk gebied van Zeeuws-Vlaanderen zoals grondwater, oppervlaktewater en afvalwater. De visie moet uiteindelijk leiden tot afspraken over maatregelen en kosten voor duurzaam water in Zeeuws-Vlaanderen, nu en in de toekomst.

In het waterplan wordt aandacht besteed aan wateroverlast, afvoer van regenwater, waterkwaliteit, water en ruimtelijke ontwikkeling, flora en fauna in en rond het water, beleving op en rond het water, verbetering van de riolering en dergelijke. Het waterplan beperkt zich tot het water in de bebouwde kommen maar besteedt ook aandacht aan de relaties met het omringende landelijke gebied.

De volgende stap in het waterplan
Na afronding van de verkenningenfase, waarin de inbreng van klankbordgroepleden en andere belanghebbenden over het water is verwerkt, hebben de drie gemeenten en het waterschap een visie ontwikkeld en maatregelen op hoofdlijnen geformuleerd. De maatregelen zijn opgesteld voor een aantal geselecteerde kernen. Per gemeente zijn kernen geselecteerd op basis van de aanwezige kansen en knelpunten. Voor de gemeente Hulst betreft het de kernen:
Hulst, St. Jansteen/Kapellebrug, Clinge, Kloosterzande, Vogelwaarde, Heikant, Hengstdijk, Lamswaarde, Graauw, Nieuw Namen, Terhole.

Inmiddels zijn de conceptvisiekaarten en bijbehorende teksten per kern gereed. De kaarten en visiedocumenten zijn te vinden op de gemeentelijke website.

Meedenken over het waterplan mogelijk
De waterpartners hebben de belangenorganisaties en verenigingen (klankbordgroep) uitgenodigd om mee te denken over de visie op water. In elk van de 3 gemeenten wordt een Klankbordgroepbijeenkomst georganiseerd. In de gemeente Hulst vindt deze bijeenkomst plaats op woensdag 8 februari 2006 om 19.30 uur in de raadzaal van het Stadskantoor, gelegen aan de Grote Markt 21 te Hulst.
---

Gemeente Hulst
Team Communicatie
Jolanda Hartman.
Tel : 0114-389137
Email: jha@gemeentehulst.nl

overige persberichten