Gemeente Maassluis

Rioolwerkzaamheden Nieuwstraat/ Zuiddijk

Op zondag 5 februari en maandag 6 februari worden er werkzaamheden uitgevoerd aan de oude en in slechte staat verkerende riolering tussen de Zuiddijk en de Nieuwstraat. De voorbereidende werkzaamheden hiervoor starten op 1 februari op het Bloemhof.

Omdat het te renoveren riool tussen de Nieuwstraat en de Zuiddijk grotendeels is overbouwd, kan het niet op de gebruikelijke wijze worden vervangen of vernieuwd. Daarom is gekozen voor een specialistische methode waarbij de binnenzijde van het riool wordt voorzien van een met kunstvezel versterkte polyester kous. Een deel van deze werkzaamheden zal van zondag 5 februari op maandag 6 februari worden uitgevoerd. Dan wordt een kunststof (styreen) leiding in de oude leiding tussen de Zuiddijk en de Nieuwstraat ingebracht.Tijdens het aanbrengen en uitharden hiervan en het aanboren van alle huisaansluitingen, kan het riool ongeveer één tot anderhalve dag niet worden gebruikt. De inwoners en gebruikers van de betrokken panden zijn inmiddels op de hoogte gesteld. Voor deze bewoners worden tijdelijk mobiele toiletten geplaatst. Deze toiletunits zullen geplaatst worden ter hoogte van het Bloemhof en ter hoogte van het Gemeentemuseum aan de Zuiddijk.

De (nachtelijke) werkzaamheden kunnen enige geluids- en geuroverlast met zich mee brengen. De geluidsoverlast zal voornamelijk ontstaan als gevolg van het aggregaatgebruik en verkeersgeluid. Tijdens de werkzaamheden kan een styreen-geur vrijkomen, die niet schadelijk is voor de gezondheid. Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden op zondag 5 februari en maandag 6 februari is het Bloemhof geheel afgesloten voor alle verkeer. De hulpdiensten zijn hierover geïnformeerd.