Ingezonden persbericht


Icing with the stars voor SOS kinderdorpen
Unieke evenement op IJsvak 2006 Amerstam RAI

Woerden, 3 februari 2006 - Aanstaande zondag 5 februari vindt een uniek evenement plaats tijdens de IJsvak 2006: 'Icing with the stars'. Aan deze unieke actie doen vele bekende Nederlanders belangeloos mee. Hiermee zamelen zij geld in voor SOS kinderdorpen. Vertegenwoordigers van de pers zijn van harte uitgenodigd bij dit evenement aanwezig te zijn dat om 14.00 uur begint in de RAI te Amsterdam.

De aftrap van de actie met Morelio-ijs vindt plaats tijdens IJsvak 2006 op 5, 6 en 7 februari; de jaarlijkse vakbeurs voor ijsmakers. Op zondag 5 februari vindt een speciale vakwedstrijd plaats onder de naam 'Icing with the stars', met een knipoog naar 'Dancing with the stars'. Aan deze speciale en ludieke vakwedstrijd doen een aantal bekende Nederlanders geheel belangeloos mee. O.a de ambassadrice van de Ambachtelijke IJssector: Yvonne Van Gennip, Inge Diepman, Vivian Boelen, Tom Coronel, Klaas Wilting, Laura Vlasblom, Henk Bres, Tony Neef en de finalist van Tros Superster Erik Peekel. Zij worden een-op-een gekoppeld aan een vakman 'íjsmaker' en ontwerpen met elkaar een nieuwe ijscoupe met onder andere Morelia-ijs. Een deskundige jury beoordeeld de creaties en de winnende coupe zal het gehele ijsseizoen '06 te verkrijgen zijn bij alle deelnemende ijssalons.

Gedurende het ijsseizoen 2006 worden ambachtelijke ijssalons in de gelegenheid gesteld om te participeren in dit project waar iedereen beter van wordt (ijsmaker, ondernemer én kinderen) door Morelia-ijs te maken en te verkopen. Van elk Morelia-ijsje gaat minimaal een kwartje naar SOS kinderdorpen, die dit op hun beurt weer doorgeeft aan Morelia in Mexico voor de bouw van een nieuw SOS kinderdorp. Een Morelia-handijs kent een opslag van E 0,25 en een Morelia-coupe een opslag van E 0,50 te herkennen aan een ijswafel met het logo van SOS kinderdorpen. Het totaal verzamelde bedrag zal in 2007 wederom tijdens de IJsvak worden aangeboden aan SOS kinderdorpen. De actie met Morelio-ijs is exclusief ontwikkeld voor ambachtelijke ijsmakers. Het is een initiatief van Koninklijk Horeca Nederland en deelnemers aan de IJsvak 2006 (Amsterdam RAI). Dat zijn ondernemers en toeleveranciers in de ambachtelijke ijsbranche.

Maandag 6 februari wordt gestreden om de Gouden IJsspatel. IJsbereiders komen uit het hele land naar Amsterdam om hun smaak koffie-ijs te laten jureren door een deskundige jury. De dag erna is het de belangrijkste dag voor de ijsbereiders. Dan wordt bekend wie een jaar lang de titel 'IJssalon van het jaar' mag voeren. Voorafgaand aan deze uitreiking wordt eerst nog gestreden om de gouden IJscoupe waarbij de smaak koffie een van de ingrediënten moet zijn. Voor meer informatie verwijzen wij u naar www.wedstrijden.nl en/of www.soskinderdorpen.nl.
|                                                                          |
|Noot voor de redactie -