Politie Groningen

Persberichten zondag 5 februari 2006

provincie Groningen,, 05-02-2006 o Vandaag zijn er negen persberichten.

Groningen: drankdieven ingerekend

De politie heeft zaterdagnacht in een hotel aan de Grote Markt twee mannen van 23 jaar, beiden uit Dinxperloo, aangehouden voor diefstal. Het duo had van achter de bar een fles sterke drank weggenomen. Beiden hadden de fles in zijn geheel leeggedronken. Ze hadden pech, want het personeel betrapte de mannen op heterdaad. De Gelderlanders werden overgedragen aan de politie. Zij werden na verhoor in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: Fries onder invloed

De politie heeft zaterdagnacht op het Gedempte Zuiderdiep een 34-jarige man uit Kollumerzwaag aangehouden voor rijden onder invloed. De Fries werd in zijn auto gecontroleerd, nadat hij met zijn auto op het Zuiderdiep over het fietspad had gereden. Na een blaastest bleek dat hij te veel alcohol te hebben gedronken. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd geconstateerd dat hij bijna 1 promille alcohol in zijn bloed had. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De Fries kreeg een rijverbod van drie uren. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: automobilist na korte achtervolging aangehouden

De politie heeft zaterdagnacht na een korte achtervolging een 32-jarige man uit Woerden aangehouden. Politieagenten zagen de Utrechter vanuit zijn auto op de busbaan van de Hereweg praten met een andere man. De politieagenten zagen in de voorruit van zijn auto een ster zitten en wilden de bestuurder daarom controleren. Op dat moment reed de Woerdenaar met hoge snelheid weg. Na een korte achtervolging reed de verdachte zich op de Brink klem. Hij probeerde rennend te ontkomen, maar de agenten konden hem achterhalen en inrekenen. In de auto trof de politie een kluis aan. De politie onderzoekt waar de kluis vandaan komt. De verdachte is ingesloten.

Appingedam: Delfzijlster rijdt onder invloed

De politie heeft zaterdagmiddag op de B Hooft van Iddekingesingel een 55-jarige man uit Delfzijl aangehouden voor rijden onder invloed. De man werd in zijn auto gecontroleerd. Een blaastest wees uit dat hij te veel alcohol te hebben gedronken. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd geconstateerd dat hij bijna 1 promille alcohol in zijn bloed had. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De Delfzijlster kreeg een rijverbod opgelegd. De politie maakt proces-verbaal op.

Stadskanaal: pech bij mountainbiken

Een 47-jarige man uit Stadskanaal is zaterdagmiddag op de A.G. Wildervanckweg gewond geraakt bij een ongeval. De Kanaalster was met een 67-jarige man uit Stadskanaal aan het mountainbiken. Hij verloor het evenwicht en belandde met de fiets in een sloot. De man kwam ongelukkig ten val en werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

Wildervank: snelheidscontrole

De politie heeft zaterdagavond op één locatie een snelheidscontrole gehouden.

K.J. de Vriezeweg: aantal geregistreerde voertuigen: 100, aantal overtredingen: 20, hoogst gemeten snelheid: 105 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Sappemeer: glaasje op, laat je rijden

De politie heeft zaterdagnacht op het Binnenhof een 30-jarige man uit Sappemeer aangehouden voor rijden onder invloed. De man werd in zijn auto gecontroleerd, omdat hij met hoge snelheid door de wijk reed. Een blaastest wees uit dat de Sappemeerster te veel alcohol had gedronken. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd geconstateerd dat hij 1,4 promille alcohol in zijn bloed had. De politie vorderde zijn rijbewijs in. De man mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Veendam: joyriding levert weinig plezier op

Een 19-jarige jongen uit Veendam heeft zaterdagnacht weinig plezier beleefd aan het 'joyrijden' met de auto van zijn moeder. De jongen had zonder toestemming de auto van zijn moeder gepakt en was met enkele vrienden een rondje gaan rijden. Op de kruising Aquaplein met de Sorghvlietlaan verloor de 19-jarige de controle over het stuur. Hij botste vervolgens tegen een verkeersheuvel. De jongen bracht de beschadigde auto in de berm tot stilstand. Een blaastest wees uit dat de Veendammer te veel alcohol had gedronken. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar werd

geconstateerd dat hij 1,6 promille alcohol in zijn bloed had. De jongen was ook niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Hij kreeg een rijverbod uitgereikt. Na verhoor mocht de jongen weer naar huis. De politie maakt proces-verbaal op. De auto werd afgesleept.

Winschoten: jongeren aangehouden na vernieling lantaarnpaal

De politie heeft zaterdagnacht op de Venne vier jongeren aangehouden na het vernielen van een lantaarnpaal. Achter het winkelcentrum aan de Vissersdijk zagen politieagenten de vier jongeren in een groep van acht personen lopen. De groep viel op doordat zij zich luidruchtig en baldadig gedroegen. Op de Vissersdijk zagen de agenten dat de jongeren aan een lantaarnpaal gingen hangen. De paal knikte tot net boven de grond, waarna de paal kapot werd geschopt. Het viertal, een 15-jarige jongen uit Winschoten, een 16-jarige jongen uit Oude Pekela, een 16-jarige jongen uit Veendam en een 15-jarige jongen uit Oude Pekela kon vrijwel direct in de kraag worden gevat. Zij werden ingesloten. De jongeren zullen vandaag worden gehoord. De politie stelt een nader onderzoek in.