1e persbericht van zondag 5 februari 2006

Eindhoven, 05-02-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie houdt inbreker aan

Op zaterdag om 16.50 uur heeft de politie een 33-jarige Helmonder aangehouden op de Urkhovenseweg. Een getuige had de man op het platte dak van een woning aan de Otterstraat zien staan. Vervolgens opende de man een raam van de woning en klom naar binnen. Toen hij de woning weer verliet had de getuige inmiddels de politie gewaarschuwd. Aan de hand van een duidelijk signalement kon de verdachte even later in de kraag worden gevat. Bij fouillering trof de politie bij de man diverse goederen aan. Mogelijk van diefstal afkomstig. Het gaat om onder andere verschillende dames- en herenhorloges, halskettingen en een ring. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Twee mannen met vuurwapen aangehouden

Zondagochtend omstreeks 2.00 uur hield de politie twee mannen aan op de Stellenboschstraat. Het gaat om een 44-jarige Eindhovenaar en een man waarvan de persoonsgegevens nog niet bekend zijn. Even voor hun aanhouding hadden ze voor een woning aan de Paul Krugerlaan staan dreigen met een vuistvuurwapen. Ze worden ook verdacht van het vernielen van de ruit van de voordeur van de desbetreffende woning. Het vuistvuurwapen, een alarmpistool, is in beslag genomen en de verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Helmond: Verkeerscontrole

Tijdens een verkeerscontrole zijn zaterdag mensen bekeurd voor het niet bij zich hebben van het rijbewijs (9X), voor het niet dragen van de autogordel (4X), verlopen van de APK (1X) en eenmaal voor het niet handsfree bellen. Verder zijn er bekeuringen geschreven voor diverse mankementen aan aanhangwagens.

Veldhoven: Dronkaard voor vernielingen aangehouden

De politie hield zaterdagmiddag omstreeks 15.30 uur een 33-jarige Eindhovenaar aan in een horecagelegenheid aan de Locht. Getuigen zagen dat de man op het parkeerterrein tegen diverse autos trapte. Hij had ook in meerdere autos ingebroken. Een beveiligingsbeambte van het terrein kreeg van de man een kopstoot. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Valkenswaard: Twee aanhoudingen na mishandeling

Naar aanleiding van een vechtpartij in een woning aan de Franciscusdal zaterdagavond omstreeks 20.30 uur zijn even later in het Jorisdal twee verdachten aangehouden. Het gaat om een 19-jarige man uit Valkenswaard en een 17-jarige uit Ermelo. Zij worden verdacht van het mishandelen van de 28-jarige vriend van de 43-jarige bewoonster. Het slachtoffer met verwondingen aan het gezicht en vermoedelijk met een arm uit de kom, is overgebracht naar het Maxima Medisch Centrum in Veldhoven. Omdat het onderzoek nog niet is afgesloten zijn de twee verdachten ingesloten.

Valkenswaard: Minderjarige met drugs aangehouden

Zondagochtend omstreeks 1.30 uur heeft de politie een 15-jarige jongen uit Luysgestel aangehouden op het Carillonplein. Hij had drugs in zijn bezit, vermoedelijk harddrugs in de vorm van cocaïne. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.