Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van zondag 5 februari

Alkmaar, 05-02-2006

Aanhouding na vernieling auto

Schagen, zondag 5 februari 2006.

Zaterdagochtend rond 1.00 uur is een 18-jarige jongen uit Schagen aangehouden nadat hij vernielingen had verricht aan een auto langs de Laan in Schagen. De verdachte zat achterop bij een vriend op een fiets en reed met een groepje vrienden. Het groepje werd ingehaald door een 18-jarige automobilist uit Schagen waarbij de 18-jarige verdachte een schop tegen de auto gaf. Nadat de automobilist was gestopt gaf de verdachte nog een schop tegen de auto die op verschillende plaatsen beschadigd was geraakt. Even later is de verdachte aangehouden en heeft spijt betuigd.

Aangehouden met harddrugs

Den Helder, zondag 5 februari 2006.

Zondagochtend even na 2.00 uur is een 30-jarige inwoner van Den Helder aangehouden bij een uitgaansgelegenheid aan de Koningstraat in Den Helder. De man had vier wikkels met vermoedelijk cocaïne bij zich. De man werd gefouilleerd door een portier die hem vervolgens aanhield en aan de politie overdroeg.

Bekeuring na geven valse naam

Schagen, zondag 5 februari 2006.

Zondagochtend rond 4.30 uur is een 20-jarige man uit Wieringermeer bekeurd op de Markt in Schagen. De man gaf een valse naam op nadat hij een bekeuring kreeg omdat hij tegen de gevel van een café stond te plassen. Het bleek al snel dat de man een valse naam op had gegeven, waarna hij hiervoor een bekeuring kreeg.

Drie aanhoudingen na mishandeling

Hoorn, zondag 5 februari 2006.

Zondagochtend om 3.45 uur is een 20-jarige man uit Hoorn aangehouden op de Roode Steen in Hoorn. Hij had daar een 17-jarig meisje uit Hoorn mishandeld. De man verzette zich hevig bij zijn aanhouding. Nadat hij was aangehouden begonnen een aantal vrienden van de man zich ermee te bemoeien. Een 24-jarige man uit Hoorn werd vervolgens aangehouden omdat hij de aanhouding van de 20-jarige man probeerde te beletten. Een derde man, een 19-jarige man uit Hoorn, werd aangehouden omdat hij het 17-jarige slachtoffer bedreigde nadat de 20-jarige man was aangehouden.

Aanhouding na mishandeling

Alkmaar, zondag 5 februari 2006.

Zondagochtend rond 2.30 uur is een 40-jarige man uit Wieringermeer aangehouden nadat hij een 20-jarige man uit Alkmaar had mishandeld. Om onbekende redenen kreeg de man ruzie met een groepje jongeren op het Waagplein. Nadat hij de 20-jarige man had geslagen werd hij aangehouden. Na zijn aanhouding begon de man zich recalcitrant te gedragen. Hij schopte tegen de aanwezige politiebus en vervolgens schopte hij een paar politiemensen en beledigde hen. Hij is meegenomen naar het politiebureau.

Aanhouding na beledigen politie

Hoorn, zondag 5 februari 2006.

Zondagochtend even na 4.30 uur is een 22-jarige man uit Hoorn aangehouden op de Roode Steen in Hoorn nadat hij enkelen politiemensen had beledigd. Na de beledigingen is de man verscheidene malen verzocht het plein te verlaten. Nadat hij daar niet aan had voldaan werd hij aangehouden.

Lastige man twee keer aangehouden

Den Helder, zondag 5 februari 2006.

Zondagochtend rond 2.00 uur is een 29-jarige man uit Den Helder aangehouden voor een horecagelegenheid aan het Koningsplein in Den Helder. De man was een café uitgezet, maar was het daar niet mee eens. Nadat hij eruit was gezet, viel hij een portier aan. De portier pakte de man vast waarna de man werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Later in de nacht, nadat hij vrij was gelaten, kwam hij wederom met de politie in aanraking nadat hij lastig was in het horecagebied in Den Helder. Hij werd voor de tweede keer die nacht aangehouden rond 5.45 uur. Hierbij verzette hij zich hevig en trapte een raam uit een politieauto.

Bromfietser gewond

Wognum, zondag 5 februari 2006.

Zondagochtend om 1.30 uur is een 16-jarige bromfietser uit Wognum gewond geraakt nadat hij met zijn bromfiets onderuit was gegaan op de Sportlaan in Wognum. De jongen reed over de Sportlaan in de richting van de Jacob Kwastlaan. Om onbekende redenen had hij zijn brommer niet onder controle en ging onderuit. Hij is met een hersenschudding en diverse snijwonden naar het Westfies Gasthuis in Hoorn gebracht.

Onder invloed in de auto

Den Helder, zaterdag 4 februari 2006.

Zaterdagavond is een 32-jarige automobilist uit Wieringen zijn rijbewijs kwijtgeraakt nadat hij onder invloed over de Rijksweg in Den Helder reed. De man blies 785 ug/l terwijl 220 ug/l het wettelijk toegestane maximum is. De man heeft ook een bekeuring gekregen.

Woninginbraken

Oosterblokker, zaterdag 4 februari 2006.

Zaterdag is ingebroken in een woning aan de Oosterblokker in Oosterblokker. Er zijn onder andere een computer en televisie weggenomen. De inbrekers zijn binnengekomen door een schuifpui te forceren.

Hoorn, zaterdag 4 februari 2006.

Zaterdagavond is ingebroken in een woning aan de Nieuwendam in Hoorn. De daders zijn vermoedelijk binnengekomen door de achterdeur. Er zijn sieraden weggenomen.

Alcoholcontroles

De Koog, zondag 5 februari 2006.

In de nacht van zaterdag op zondag is één automobiliste bekeurd wegens het rijden onder invloed over de Nikadel in De Koog. De vrouw, woonachtig op Texel, blies 410 ug/l bij een maximum van 220 ug/l. In totaal zijn bij 20 automobilisten blaastesten afgenomen.

Heerhugowaard, zondag 5 februari 2006.

In de nacht van zaterdag op zondag is er een alcoholcontrole gehouden langs de Middenweg in Heerhugowaard. Er werden honderd bestuurders gecontroleerd waarvan er drie teveel hadden gedronken. De hoogst gemeten ug/l was 445 ug/l bij een wettelijk vastgesteld maximum van 220 ug/l.

Verkeerscontroles

Schagen, zaterdag 4 februari 2006.

Zaterdag zijn tijdens een controle veertien automobilisten bekeurd die zonder gordel over de Hofstraat in Schagen reden. Verder kreeg één bestuurder een bekeuring wegens niet-handsfree bellen. In de Havenstraat in Schagen werden negen bekeuringen uitgedeeld. Acht voor het rijden zonder gordel en één bromfietser die zonder helm reed.

Den Helder, zaterdag 4 februari 2006.

Zaterdagmiddag zijn tijdens een controle langs de Middenweg in Den Helder 24 bekeuringen uitgedeeld aan automobilisten die zonder gordel reden.

Laatst gewijzigd 05-02-2006 12:29 | © Politie Noord-Holland Noord |