Politie Drenthe

Zondag

Emmen, 05-02-2006

Met gestolen auto van talud
ASSEN Zaterdagmiddag werd bij de afslag Europaweg-Noord een personenauto onder aan het talud aangetroffen. Er waren geen personen in of bij de auto aanwezig. Uit het onderzoek is komen vast te staan dat de auto met grote snelheid uit de bocht is gevlogen en eerder gestolen was bij een bedrijf aan de Europaweg-Noord. Ook bleek de auto nog betrokken geweest te zijn bij aanrijding aan de Troelstralaan. De auto had daar coniferen en een schutting geraakt en was daarna doorgereden. Van de bestuurder c.q. inzittenden ontbreekt nog elk spoor. (06-110826)

Politie houdt bestuurders aan
PATERSWOLDE Op de Hoofdweg heeft de politie zaterdagavond een 40-jarige inwoner van Paterswolde aangehouden voor het rijden onder invloed. De man blies ongeveer 0.8 promille. Hij werd tijdens een alcoholcontrole gecontroleerd. De man is verhoord en de zaak werd afgedaan middels snelrecht. (06-110884)

ASSEN Bij een alcoholcontrole op de Oude Hoofdvaartsweg werd zaterdagavond een 51-jarige bestuurder uit Assen gecontroleerd en vervolgens aangehouden omdat hij met teveel drank op achter het stuur zat. Hij blies later aan het bureau ongeveer 1.1 promille. Na verhoor is de man heengezonden. In het kader van snelrecht kreeg hij de kennisgeving van de boete mee. (06-110895)

DE PUNT Bij de alcoholcontrole op de Norgerweg bleek zaterdagavond een 66-jarige bestuurder uit Donderen teveel gedronken te hebben. De man blies na aanhouding 1 promille. Na verhoor mocht hij naar huis en ook hier werd snelrecht toegepast. (06-110926)

DALEN Op de Noordwijk werd in de nacht van zaterdag op zondag een 22-jarige bestuurder uit Coevorden aangehouden, nadat gebleken was dat hij met teveel drank op achter het stuur zat. Hij blies aan het bureau 0.7 promille. Na verhoor met een snelrecht verbaal naar huis gezonden. (06-110993)

HOOGEVEEN Op de A28 nabij de afslag Fluitenberg werd zaterdagnacht een 49-jarige inwoonster van Noordscheschut aangehouden. Bij controle bleek dat zij teveel gedronken had. Aan het bureau blies zij bijna 0.8 promille. Snelrecht werd ook hier toegepast. (06-110962)

EMMEN Op de Abel Tasmanstraat werd zaterdagnacht een 19-jarige bestuurder uit Zwartemeer aangehouden. Hij bleek bij controle teveel gedronken te hebben. Hij blies, als beginnend bestuurder, 0.6 promille. Hij heeft na verhoor een dagvaarding meegekregen. (06-110982)

Politie houdt bromfietsdief aan
RODEN Zaterdagnacht werd er bij de politie, door een 16-jarige inwoonster van Roden, aangifte gedaan van diefstal van haar snorfiets. De bromfiets was gestolen vanaf de Brink. Ongeveer een half uur later kreeg de politie een melding dat een man bezig was een bromfiets in een busje te laden. Op aanwijzingen van getuigen kon de man worden aangehouden. Hij is ingesloten voor verder onderzoek. De snorfiets is terug gegeven aan de eigenaresse. (06-110996)

Dievegge aangehouden
HOOGEVEEN Zaterdagavond is een 25-jarige inwoonster van Hoogeveen aangehouden voor het stelen van goederen uit een zaak aan de Hoofdstraat. Getuigen zagen dat zij in een kantoorgedeelte alles doorzocht en goederen in haar tas stopte. Zij werd door het personeel aangehouden en overgedragen aan de politie. Zij bleek een draadloze headset uit het kantoor te hebben gestolen. Uit het verdere onderzoek kwam naar voren dat zij eerder op de avond goederen had gestolen uit fietstassen aan o.a. de Grote Kerkstraat. Zij is ingesloten voor verder onderzoek. (06110888)

Onderzoek naar inbraken
ZUIDWOLDE In de nacht van zaterdag op zondag is er ingebroken in de kantine van de sporthal en in het kantoor van het zwembad. Alles werd doorzocht, maar nog niet duidelijk is wat en hoeveel er weg is. Deuren werden geforceerd om binnen te komen. De technische recherche stelt een nader onderzoek in.(06-110964 en 06- 110945)

ZANDPOL Zaterdagnacht is er ingebroken in de school aan de Zandpolstraat. Gestolen is een computer met beeldscherm. De daders hadden een ruit vernield om binnen te komen. De technische recherche moet de zaak nog onderzoeken.(06-110960)

EMMEN In een school aan het Hagedoorn is in de nacht van zaterdag op zondag ingebroken. Een ruit was vernield en goederen uit een oefenwinkel waren naar buiten gegooid. Hoeveel en wat er weg is, is nog niet duidelijk. Ook hier stelt de technische recherche een nader onderzoek in. (06-111002)

Winkeldieven aangehouden door politie
ASSEN Op het Mercuriusplein zijn zaterdagmiddag een 18-jarige inwoonster van Winschoten en een 25-jarige man uit Tripscompagnie, aangehouden voor het plegen van winkeldiefstal. Getuigen hadden gezien dat het tweetal in een winkel afwijkend winkelgedrag vertoonden en later diverse kaarten in de tas lieten verdwijnen, zonder deze bij de kassa te betalen. De twee konden op aanwijzingen van de getuigen worden aangehouden. Zij zijn beide verhoord en hebben allebei een dagvaarding meegekregen. (06-110836)

ASSEN Aan het Koopmansplein werd in een winkel een 32-jarige inwoner van Assen betrapt bij het stelen van goederen. Hij werd door het winkelpersoneel aangehouden en overgedragen aan de politie. Uit het verdere onderzoek kwam naar voren dat hij bij meerde zaken goederen gestolen had. De man is verhoord en tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt. (06-110856)

Man aangehouden door politie
EMMEN In de nacht van zaterdag op zondag is een 20-jarige man uit Emmen aangehouden en ingesloten. De man liep midden over de Hoofsdstraat en toen surveillerende politieagenten er met de auto voorbij wilden rijden sloeg of schopte hij tegen de politieauto. Bij de aanhouding van de man schold hij de politie agenten uit en bedreigde ze met de dood. Een politieagent kreeg bij de aanhouding een kopstoot van de verdachte. De man is ingesloten voor verder onderzoek. (06-110961)

Jongeman gewond bij onenigheid
MEPPEL Bij een onenigheid in een uitgaansgelegenheid aan het Prinsenplein is een 23-jarige inwoner van Nijeveen gewond geraakt aan zijn hoofd. De man heeft zich onder doktersbehandeling moeten stellen en moet nog aangifte doen. Als verdachte in deze zaak is een 23-jarige inwoner van Ruinerwold aangehouden. Deze is ingesloten voor nader onderzoek. Nog niet duidelijk is wat er precies is voorgevallen en wat de aanleiding daarvan is geweest. (06-110972)

Geheime zender uit de lucht gehaald
WEITEVEEN Het Agentschap Telecom en de politie hebben zaterdagavond een geheime zender uit de lucht gehaald. De zender zond uit onder de naam WMD en was ondergebracht in een woning aan de Lavendelheide. Tegen de 37-jarige bewoner is proces-verbaal opgemaakt. Een gedeelte van de apparatuur is in beslag genomen. (06110870)

Alcohol controle in drie gemeenten
In de gemeenten Noordenveld, Tynaarlo en Assen zijn zaterdagavond en
-nacht op meerdere plaatsen alcoholcontroles gehouden. Vijfentwintig politieagenten controleerden van 19.00 uur tot 02.00 uur, waarbij 1700 bestuurders hebben geblazen. Drie bestuurders hadden teveel gedronken en werden aangehouden ( gegevens staan eerder in dit bericht vermeld) (06-110957)

Roel Hallink verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandagmorgen 08.00 uur. Tel. 0592-452052 of 06-51 52 8156. Ernest Zinsmeyer zal dan de voorlichting overnemen.