Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District NW-Veluwe

Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Persvoorlichting
Bert Top 055 - 548 60 58

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT NOORD-WEST VELUWE

5 februari 2006

Harderwijk - Overval op winkelier

Een 22-jarige winkelier uit Harderwijk is zaterdag 4 februari beroofd in Harderwijk. De man liep na sluitingstijd naar zijn auto die geparkeerd stond aan de Havendijk in Harderwijk. Hij had winkelopbrengst bij zich, die hij wilde gaan storten bij de bank. De man stapte in zijn auto en zag rechts van hem een scooter opduiken. Links van hem kwam een man uit de struiken, die zijn geld eiste. De winkelier trok de deur van zijn auto dicht en deed het portier op slot. De overvaller sloeg het raam kapot en bedreigde de winkelier met een vuurwapen, waarna de winkelier het geld afstond. Hierna rende de overvaller naar de scooter en stapte achterop bij de bestuurder, waarna het tweetal ervandoor ging. De scooter reed weg in de richting van de Burg. De Meesterstraat.
De overvaller is ongeveer1.60 m. en droeg een donkere jas en een zwarte helm met gele vlammen. De scooter is zwart van kleur. De bestuurder van de scooter droeg geen helm en had een grijze trui aan waarvan hij de capuchon over zijn hoofd had getrokken.
De politie komt graag in contact met mensen die de overval of de scooter hebben gezien. Zij kunnen bellen met de politie in Harderwijk, tel. 0900-8844.

Putten/Harderwijk - Onder invloed achter stuur

Tijdens een alcoholcontrole in Putten heeft de politie zaterdag 4 februari een 27-jarige inwoner van Ermelo aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. De automobilist werd omstreeks 20.00 uur aangehouden op de Hooiweg in Putten. Een blaastest wees uit dat het alcoholpromillage van de man 1,1 bedroeg. De man kreeg een rijverbod van vijf uur en een proces verbaal.
In Harderwijk hield de politie in de nacht van zaterdag 4 op zondag 5 februari een 30-jarige automobiliste uit Papendrecht aan voor het rijden onder invloed van alcohol. De politie hield een alcoholcontrole aan de Oranjelaan in Harderwijk en de blaastest wees uit dat de vrouw met drank op achter het stuur had. Haar alcoholpromillage bedroeg 1,1. Zij kreeg een proces verbaal en een rijverbod van vijf uur opgelegd.

Heerde - Rijbewijs beginnend bestuurder ingevorderd

De politie heeft in de nacht van zaterdag 4 op zondag 5 februari in Heerde het rijbewijs ingevorderd van een 22-jarige automobilist. De Vaassenaar reed omstreeks 02.00 uur op de Markstraat in Heerde toen hij werd staande gehouden door de politie. Een ademtest wees uit dat de man gedronken had, waarna hij naar het politiebureau werd overgebracht. Zijn alcoholpromillage bedroeg 1,7 promille. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. De man is beginnend bestuurder. Beginnend bestuurders zijn bestuurders aan wie na 30-3-2002 voor het eerst een rijbewijs is afgegeven. Gedurende die periode worden bepaalde overtredingen waaronder snelheid en alcohol geregistreerd en zij krijgen daarvoor strafpunten. Bij een bepaald aantal strafpunten wordt hen het rijbewijs ontnomen. Voor beginnende bestuurders is per 1 januari de wettelijke alcohollimiet 0,2 promille, in plaats van de voor andere bestuurders geldende 0,5 promille.

Harderwijk - Rijbewijs ingevorderd

Ook in Harderwijk vorderde de politie het rijbewijs van een beginnend bestuurder uit Swifterbant in wegens rijden onder invloed van alcohol. Tijdens een alcoholcontrole aan het Kerkplein, omstreeks 04.30 uur werd de 19-jarige een blaastest afgenomen. Zijn alcoholpromillage lag boven de toegestane limiet van 0,2 die geldt voor beginnende bestuurders, namelijk 0,8.

Harderwijk - Verdachte fietsendiefstal aangehouden

De politie heeft zaterdagavond 4 februari een 17-jarige jongen uit Harderwijk aangehouden op verdenking van poging tot fietsendiefstal. Tijdens een surveillance zagen politiemensen omstreeks 23.15 uur twee jonge mannen langs de gestalde fietsen aan het Stationsplein lopen. De Harderwijker pakte een fiets en zette deze tegen de heg achter hem. Toen de mannen de politie in de gaten kregen, liepen ze weg. De jongen uit Harderwijk is aangehouden.

Vaassen - snelheidscontrole

De politie heeft vrijdagmorgen 3 februari op de Apeldoornseweg in Vaassen een snelheidscontrole gehouden. Van de 1607 passanten reden er 207 te hard. Zij krijgen hiervoor een bekeuring.

Elburg - Man met drugs aangehouden

De politie heeft zaterdag 4 februari in Elburg een 24-jarige inwoner van Elburg aangehouden die in het bezit was van drugs. De verdachte zat in de vroege morgen van zondag 5 februari samen met een andere man in een auto op een parkeerterrein aan de Klokbekerweg. De man uit Elburg had drugs bij zich, waarna hij werd aangehouden en overgebracht is naar het politiebureau, waar hij is ingesloten.

EINDE BERICHTEN

---- --