Nederlands Architectuurinstituut

Amsterdam/Rotterdam, 2 februari 2006

Samenwerking Nederlands Architectuurinstituut (NAi) en woningcorporatie Ymere

Het Nederlands Architectuurinstituut (NAi) in Rotterdam en woningcorporatie Ymere zijn recent een samenwerking aangegaan om visievorming op woningbouw te stimuleren. In 2007 schrijven zij samen een stimuleringsprijsvraag over wonen en woonomgeving uit en wordt voor het eerst de Ymere NAi Prijs uitgereikt. Als eerste vrucht van de samenwerking ondersteunde Ymere het NAi in de totstandkoming van de expositie Ontwerp het Onmogelijke over Wijdeveld die 28 januari 2006 werd geopend.

Ymere en het NAi
Het ontwikkelen van een prettige, leefbare woonomgeving die past bij de wensen van bewoners nu en in de toekomst, is een van de hoofddoelstellingen van Ymere. Gebruik makend van elkaars expertise willen Ymere en NAi aandacht vragen voor verschillende aspecten van wonen en woonomgeving en het debat hierover entameren. In de Ymere NAi Prijs vragen Ymere en het NAi daarom architecten, stedenbouwkundigen, landschapsarchitecten en beeldend kunstenaars naar nieuwe visies op woningbouw. Zo willen ze nieuwe, duurzame vormen van woningbouw ontlokken. Ook door het tentoonstellingsbeleid stimuleert het NAi het ontwerpen van en denken over woningbouw en stadsontwikkeling. De expositie over Wijdeveld is hiervan een goed voorbeeld. Daarnaast worden archief en deskundigheid van het NAi benut in Ymere's praktijk van bezitten, beheren en ontwikkelen van woongebouwen.
---

Voor nadere informatie en beeldmateriaal kunnen journalisten zich wenden tot de persafdeling van het team Marketing en Communicatie van het NAi:
Afdeling Marketing & Communicatie, tel 010-4401255, 4401235 of 4401271 fax 010-4366975, e-mail press@nai.nl


Laatste verandering: zondag, 5 februari 2006