Politie Twente

Persberichten Politie Twente zaterdag 4 februari en zondag 5 februari 2006

Naam Chantal Westerhoff: 053-4555588

Auto total loss

Eenzijdige aanrijding, bestuurder raakte gewond aan zijn hoofd

Nijverdal

Een 18 jarige automobilist uit Hoge Hexel reed op vrijdag 3 februari over de Kruidenlaan in Nijverdal. De man had zijn auto niet voortdurend onder controle en raakte van de weg af. Hierbij botste hij tegen een boom. De auto raakte total loss en de bestuurder is met hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis. 06-015398)

Vis gestolen

Politie verzoekt getuigen zich te melden

Borne

Bij een viswinkel aan de Grotestraat in Borne is op vrijdagavond 3 februari een inbraak gepleegd. Onbekenden hebben zich toegang verschaft tot de zaak en diverse goederen weggenomen waaronder veel vis. De politie verzoekt getuigen die bijzonderheden hebben waargenomen zich te melden bij de Politie Twente, tel: 0900-8844. (06-015414)

Gestolen fietsen aangetroffen

Politie heeft onmiddellijk een onderzoek ingesteld en twee personen aangehouden

Enschede

Op vrijdag 3 februari '06 omstreeks 12.46 uur kwam er een melding van een 28 jarige man uit Enschede dat hij zijn gestolen fiets weer had aangetroffen. De fiets was de vorige nacht weggenomen en stond nu achter een woning aan de Floresstraat in Enschede. Toen de agenten aldaar kwamen troffen zij 15-tal fietsen, die mogelijk van diefstal afkomstig waren, achter de betreffende woning aan. Een 43 jarige man uit Enschede werd aangehouden maar uit onderzoek kon niet worden vastgesteld of hij debet was aan heling en/of diefstal. Hij werd na verhoor weer in vrijheid gesteld. Een 19 jarige man werd daarop aangehouden op verdenking van diefstal van de fiets van de 28 jarige Enschedeër. De man heeft inmiddels deze diefstal bekend. Uit onderzoek bleek dat er inderdaad meerdere fietsen achter de woning stonden die van diefstal afkomstig waren. Op zondag 5 februari 2006 kwam omstreeks 00.14 uur een melding van een brand. De schuur achter de woning alwaar de gestolen fietsen waren aangetroffen stond in brand. De Politie Twente stelt een nader onderzoek in. (06-015194)

Speelgoedpistool in beslag genomen

Man werd aangehouden

Enschede

Op vrijdag 3 februari '06 omstreeks 10.14 uur kwam er een melding bij de Politie Twente dat er een persoon op het terrein van het Twents Psychiatrisch Ziekenhuis gevestigd aan de Broekheurne Ring in Enschede met een pistool op zak zou lopen. Agenten zijn onmiddellijk, gekleed in kogelwerende vesten, ter plaatse gegaan. De verdachte man had ondertussen het terrein verlaten en was weggefietst. Op het fietspad dat parallel aan de Geessinkweg loopt zagen de agenten de verdachte man. Aldaar werd de man tot stoppen gemaand en gefouilleerd. Bij de man werd een op een vuurwapen gelijkend speelgoed en een ijzerzaak aangetroffen. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Het neppistool werd in beslag genomen. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld.(06-015063)

Mishandeling

Aanleiding was onenigheid over de wasbeurt van een auto

Vriezenveen

Op vrijdag 3 februari '06 omstreeks 12.09 uur deed een 24 jarige medewerker van een Autowascentrum aan de Bedrijfsweg in Vriezenveen aangifte van mishandeling. Hij verklaarde dat een 47 jarige klant hem had geslagen. De medewerker en de man kregen onenigheid over het resultaat van de wasbeurt die de auto van de man even daarvoor had gehad. De man klaagde tegen de medewerker over achtergebleven vuil. Hierop zou de medewerker de man hebben beledigd. Een getuige zag dat de man de medewerker sloeg. De 47 jarige man werd door de gealarmeerde agenten aangehouden. Hij verklaarde dat hij de medewerker niet had geslagen. De politie maakt proces-verbaal op. (06-015130)

Vernielers aangehouden

Koppel pleegde vernielingen op het station

Enschede

Bij de Politie Twente kwam op vrijdagavond 3 februari omstreeks 19.53 uur een melding binnen dat er vernielingen werden gepleegd op het station Drienerlo. Gealarmeerde agenten troffen een 15 jarig meisje en een 22 jarige man aan die onder invloed van alcohol verkeerden. Uit onderzoek bleek dat zij de vernielingen aan een aantal lichtmast hadden gepleegd. Beiden werden aangehouden terzake openlijk geweld tegen goederen. De volgende dag werden de man en het meisje afgehoord. Zij bekenden deels de vernielingen. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. (06-015394)

Gestolen playstation op internet aangeboden

Verdachte in zijn woning aangehouden.

Almelo

Op vrijdag 3 februari omstreeks 4.20 uur werd er ingebroken in een woning in Almelo. Uit de woning werd een playstation weggenomen. Dezelfde dag melde de bewoner dat hij zijn playstation op internet had aangetroffen. Deze werd aangeboden op 'Marktplaats'. Daarop heeft de Politie Twente actie ondernomen en hield diezelfde avond een 25 jarige man uit Enschede aan in zijn woning. In de woning van de man werd de gestolen playstation aangetroffen. De man is in verzekering gesteld. De Politie Twente stelt een nader onderzoek in. (06-014997)

Rijden onder invloed

Rijbewijs werd ingevorderd

Enschede

Op vrijdag 3 februari '06 omstreeks 23.10 uur controleerden surveillerende agenten een 54 jarige automobilist uit Enschede op de Bultsweg in Enschede. De bestuurder bleek onder invloed van alchol te verkeren. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek dat hij een promillage had van 1,4. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (06-015449)

Aanranding

Man aangehouden in discotheek

Lattrop Breklenkamp

Op zaterdag 4 februari '06 omstreeks 3.25 uur kwam er een melding bij de politie dat een man meisjes in een discotheek in Lattrop zou lastig vallen. De agenten die ter plaatse kwamen werden aangesproken door diverse personen waaronder een 16 jarige meisje die lastig was gevallen. De agenten hielden een 23 jarige man uit Deurningen aan. Hij wordt verdacht van het plegen van aanranding en onzedelijke handelingen. De man verkeerde onder invloed van alcohol en had zich zeer vervelend gedragen in de discotheek. De man is in verzekering gesteld en opgesloten. De politie stelt een nader onderzoek in. (06-015508)

Vechtpartij

Twee mannen werden aangehouden. Één van hen had een mes op zak.

Almelo

Op zaterdag 4 februari '06 omstreeks 02.23 uur vond er een vechtpartij plaats in een horecagelegenheid in het centrum van Hengelo. De agenten hadden de informatie gekregen dat er iemand was gestoken. Twee mannen, die uit de zaak kwamen, werden daarop door de agenten gecontroleerd. Bleek dat één van de mannen een klapmes van 20 cm groot bij zich had. De mannen, beiden 28 jaar uit Hengelo, werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Één 28 jarige man is in verzekering gesteld en opgesloten. Een 51 jarige man uit Enschede had een bebloede onderarm maar wilde geen aangifte doen. Hij is samen met zijn vrienden voor behandeling van de wond naar het ziekenhuis gegaan. Het slachtoffer verkeerde onder invloed van alcohol. De Politie Twente onderzoekt de zaak. (06-015500)

Agressieve man aangehouden

De aangehouden man was gewond en werd na behandeling in het ziekenhuis opgesloten in het politiebureau

Enschede

Op zaterdag 4 februari '06 omstreeks 3.15 uur kwam er een melding van een beveiligingsmedewerker van een horecagelegenheid dat er problemen waren in een zaak aan de Oude Markt in Enschede. De beveiliging droeg een 26 jarige man uit Oldenzaal over aan de politie. De man bloede hevig. Hij had een 27 jarige man uit Enschede mishandeld. Het slachtoffer wenste geen aangifte te doen. De verdachte werd aangehoudenen overgebracht naar het ziekenhuis. Na behandeling aan zijn hoofdwond werd hij opgesloten in het politiebureau. De Politie Twente trof in de fouillering van de man enkele kleine zakjes sofdrugs. Hiervan deed hij vrijwillig afstand. De Politie Twente stelt een nader onderzoek in naar de mishandeling. (06-015524)

Verlaten plaats ongeval

Automobilist verkeerde onder invloed van alcohol

Losser, Oldenzaal

Op zaterdag 4 februari '06 werden agenten omstreeks 3.39 uur geïnformeerd door de regionale meldkamer om uit te zien naar een bepaald type personenauto met schade. Deze auto was namelijk betrokken geweest bij een aanrijding in Losser en daarna doorgereden. Bij deze aanrijding was een lichtmast geraakt en bijna twee personen aangereden. Omstreeks 3.39 uur zagen surveillerende agenten een beschadigde auto rijden over de Nieuwstraat in Oldenzaal. De auto stopte op de Kortenaerstraat. De bestuurder, 52 jaar uit Oldenzaal, werd door de agenten aangesproken. Zij zagen dat de man onder invloed van alcohol verkeerden en hielden hem aan. De man kon zich niets van een aanrijding herinneren. Omdat de man de blaasproeven niet kon volbrengen werd voor onderzoek bloed van hem afgenomen. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor het verlaten van plaats van ongeval en het rijden onder invloed van alcohol. (06-015516)

Fietsendieven heterdaad aangehouden

Door een alerte getuige konden agenten drie fietsendieven op heterdaad betrappen

Hengelo

Op zaterdag 4 februari '06 omstreeks 5.05 uur deed een alerte getuige melding van een verdachte situatie achter het station in Hengelo. Gealarmeerde agenten troffen drie mannen van 20 jaar (2 uit Hengelo 1 uit Delft) aan die bezig waren met het openbreken van gestalde fietsen. De mannen werden aangehouden en opgesloten. De fietsen werden teruggeplaatst in de stalling. De mannen werden 's middags na verhoor weer in vrijheid gesteld. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. (06-015522.)

Antennes vernield en/of weggenomen

Politie Twente verzoekt getuigen zich te melden

Enschede

Tussen vrijdag 3 februari en zaterdag 4 februari '06 zijn zeker acht personenauto's vernield aan de Stanleystraat en Beringstraat in Enschede. Onbekenden hebben diverse (afschroefbare) antennes van geparkeerde auto's weggenomen. De politie verzoekt getuigen die bijzonderheden hebben waargenomen zich te melden. Telefoon: 0900-8844 (06-015717)

Kopstoot

Politie Twente verzoekt getuigen zich te melden

Almelo

Op vrijdag 3 februari '06 omstreeks 16.30 uur zag een 38 jarige stadswacht twee jongens met skateboard en een crossfietsje in de parkeergarage aan de Rosa Luxemburgstraat in Almelo. Hij sprak de jongens aan en verzocht hen de garage te verlaten. Één van de jongens, op het crossfietsje, was het hier echter niet mee eens. Hij gaf de stadswacht zonder enige reden een kopstoot.

Jongen op de fiets, dader kopstoot:
- Ongeveer 2 meter
- Smal gezicht
- Zogenaamd hanekamkapsel (met gel in model gebracht)
- Puisten in het gezicht
- Zwarte sweater, capuchon, sportschoenen

Signalement van de scateboarder:
- ongeveer 1.75 m
- lichte haarkleur kort geknipt
- zwarte skatebroek, zwarte jas

Het slachtoffer hield aan de kopstoot een pijnlijk hoofd en gezwollen neus over. Na de kopstoot hebben de jongens de garage verlaten. De Politie Twente is op zoek naar getuigen en stelt een onderzoek in.
(06-015355)

Man overlijdt na val

Hij viel ongeveer 8 meter omlaag tijdens het afzagen van takken

Enschede

Een 63 jarige man uit Enschede heeft aan de Burgemeester Stroinkstraat op zaterdag 4 februari '06 omstreeks 14.33 uur een val gemaakt van 8 meter. Hij was van een ladder gevallen toen hij takken van een boom aan het afzagen was. Het traumateam en de ambulance kwamen ter plaats. De man is met spoed vervoerd naar het ziekenhuis alwaar hij kort na aankomst overleed. (06-015712.)

Drugsvangst in het bos

Verdachte werd aangehouden en opgesloten

Enschede

Op zaterdag 4 februari '06 omstreeks 16.55 uur zagen surveillerende agenten aan de Groenelaan in Enschede, in een bosperceel, een verdachte man staan. Toen zij de man controleerden bleek dat hij antecedenten op het gebied van de opiumwet achter zijn naam had staan. De man werd daarom gefouilleerd. De agenten troffen in een fisherman's friend doosje, dat de man bij zich had, 15 bolletjes bruin poeder, packs met wit poeder en meerdere voorwerpen voor het gebruik van harddrugs aan. Hij werd aangehouden ter zake overtreding van de opiumwet. De aangetroffen goederen werden in beslag genomen. De man is in verzekering gesteld. Hij had tevens nog enkele boetes open staan. De politie stelt een nader onderzoek in. (06-015759)

Gestolen fiets terug

Eigenaar ziet zijn fiets voor een andere woning staan. Politie houdt één verdachte aan

Almelo

Op zaterdag 4 februari '06 omstreeks 15.15 uur ziet een 50 jarige man zijn gestolen fiets voor een woning aan de Goudvink in Almelo staan. Hierop waarschuwde hij de politie. Uit onderzoek bleek het inderdaad om de fiets van de 50 jarige man te gaan. De fiets werd in beslag genomen. Een 27 jarige verdachte werd later aangehouden terzake diefstal c.q. heling. Na verhoor werd de man om 19.04 uur weer in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.(06-015729)

Niet betalende taxiklant aangehouden

Man wenste niet te betalen en beledigde agenten

Oldenzaal

Op zondag 5 februari 2006 omstreeks 4.15 uur wilde een 19 jarige man uit Ootmarsum zijn taxirit niet betalen. De man zat in een taxibusje en werd door de politie uit de bus verwijderd. Daarop werd de man verbaal agressief tegen de agenten en schold hen uit. Hierop werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (06-015937)

Mishandeling

Twee personen werden aangehouden

Hengelo

Op zondag 5 februari 2006 omstreeks 3.31 uur werd de komst van de politie verwacht in een horecagelegenheid in het centrum van Hengelo. Aldaar was een vechtpartij gaande. Twee mannen van 19 en 22 jaar uit Enschede werden aangehouden. Zij hadden verwondingen aan hun gezicht Een 22 jarige man uit Borculo deed aangifte van mishandeling. De politie onderzoek de toedracht van de vechtpartij. (06-015917)

Man in rug gestoken

Politie hield verdachte in woning aan

Almelo

In een horecagelegenheid aan de Ootmarsumsestraat in Almelo vond op zondag 5 februari 2006 omstreeks 2.13 uur een steekpartij plaats. Een 27 jarige man uit Almelo moest zich in het ziekenhuis laten behandelen aan een steekwond in de rug. Hij deed aangifte tegen een 23 jarige man uit Almelo. Agenten hebben deze man aangehouden in de woning van zijn vriendin alwaar hij lag te slapen. De man is opgesloten in het politiebureau. De twee mannen hebben al langer onenigheid met elkaar. De Politie Twente stelt een onderzoek in naar de toedracht. (06-015897)

---- --