Politie Midden- en West Brabant

Abonneer je op politienieuws!

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 5 februari 2006

Politie arresteert twee mannen terzake heling

TILBURG Agenten van het team Leijdal hebben gisteravond, rond 18.30 uur, twee mannen in de leeftijd van 39 en 44 jaar, beiden afkomstig uit Tilburg aangehouden, terzake heling. Nadat er een tip was binnengekomen over de opslag van gestolen goederen, hebben agenten in een loods in de Groenstraat te Tilburg een onderzoek ingesteld. In de loods troffen ze, buiten een gestolen vrachtwagen, een gestolen oplegger aan met daarin tien pallets computerapparatuur. De oplegger was vrijdagavond vanaf een parkeerterrein tussen Nijmegen en Rotterdam ontvreemd. De huurders van de loods waar de goederen werden aangetroffen zijn aangehouden en in verzekering gesteld. De gestolen spullen gaan retour naar de rechtmatige eigenaar.

Man komt om na aanrijding

TILBURG Vrijdagavond raakte een 65 jarige man, afkomstig uit Tilburg, ernstig gewond nadat hij op de Heikantlaan te Tilburg geschept werd door een personenauto. Het slachtoffer stak rond 20.30 uur, vanaf de middenberm ter hoogte van het Mozartpad de Heikantlaan te voet over richting Mozartlaan. Een 18 jarige automobilist, afkomstig uit Tilburg, die op dat moment over de Heikantlaan in de richting van de Sweelincklaan reed, kon de man niet ontwijken. De auto kwam frontaal in aanrijding met de voetganger. Op weg naar het ziekenhuis overleed het slachtoffer.De technische dienst van de politie heeft een uitgebreid sporenonderzoek ingesteld.

Alcohol oorzaak aanrijdingen

TILBURG Vrijdagmiddag, rond de klok van 18.00 uur, ramde een 44 jarige automobiliste afkomstig uit Tilburg, op de Enschotsestraat meerdere geparkeerdstaande autos. De vrouw reed over de Enschotsestraat in de richting van het NS-Plein. Plotseling verloor ze de macht over het stuur en ramde vier autos die gezien vanuit dezelfde rijrichting aan de rechterzijde van de weg geparkeerd stonden. Op het politiebureau namen agenten een blaastest af waaruit bleek dat ze 825 Ug/l, zijnde
1,9 promille alcohol in haar bloed had, bijna vier maal de toegestane hoeveelheid. Een fles rode wijn was daar de oorzaak van. Met een rijverbod van 10 uren en een ingevorderd rijbewijs mocht ze huiswaarts keren. Tegen de vrouw wordt proces verbaal opgemaakt.

MOERGESTEL Vrijdagavond rond 22.00 uur kreeg de politie de melding van een aanrijding met beknelling aan de Zuidkant van de Rijksweg A58 onder Moergestel rijrichting Eindhoven. Eenmaal ter plaatse trof de politie de auto op zn kop aan in een droogstaande sloot. Op dat moment stond de 28 jarige bestuurder, afkomstig uit Rotterdam, naast zijn auto. Oorzaak van de aanrijding is vermoedelijk een te hoge snelheid waarmee de man gereden heeft waardoor hij de macht over het stuur verloor. Omdat hij aangaf niet alleen in de auto gezeten te hebben, stelden de agenten onmiddellijk in de omgeving een onderzoek in naar een mogelijk tweede slachtoffer. Tijdens het opnemen van een verklaring bleek de man de zogenaamde tweede inzittende verzonnen te hebben. Voor onderzoek werd de bestuurder overgebracht naar een ziekenhuis in Eindhoven. Omdat het vermoeden bestond dat de man onder invloed van alcohol verkeerde, werd er in het ziekenhuis bloed afgenomen.

Politie houdt vier personen aan tijdens het uitgaansweekend

TILBURG Agenten die het afgelopen weekend in het horecagebied van het centrum van Tilburg gewerkt hebben, spreken van een rustig weekend. In totaal werden er vier aanhoudingen verricht en 23 processen verbaal uitgeschreven terzake wildplassen, niet kunnen tonen legitimatiebewijs, parkeerovertredingen, overschrijding van de sluitingstijden, rijden zonder rijbewijs, hangen in een portiek(APV), baldadigheid, rijden door het rode licht en parkeren op een taxistandplaats.

Zaterdagochtend rond 03.50 uur hebben agenten op het Piusplein te Tilburg, een 17 jarige jongen, afkomstig uit Goirle aangehouden, terzake bedreiging en mishandeling. De jongen had op straat voor een horecagelegenheid, zonder enige aanleiding een 20 jarige man uit dezelfde woonplaats een klap in het gezicht gegeven. Een medewerker van de horecagelegenheid zag dit gebeuren, sprong ertussen en duwde de verdachte tegen de grond. Daar was de jongen het niet mee eens en bedreigde de medewerker diverse malen met de woorden: Ik maak je kapot en ik weet je te vinden. Tegen de verdachte wordt proces verbaal opgemaakt.

Tien minuten later zagen medewerkers, die belast waren met het cameratoezicht, twee jongens op de Heuvelring trappende bewegingen maken richting een politieauto. Toen agenten de broers, van 23 en 25 jaar afkomstig uit Tilburg, hierover aanspraken en naar hun legitimatiebewijzen vroegen, bleken ze deze niet bij te hebben. Nadat beiden een bekeuring in ontvangst genomen hadden vond de 23 jarige jongen het nodig de agenten te beledigen door kut wouten te roepen. Hiervoor werd hij door de agenten aangehouden. Zijn broer was het daar niet mee eens en probeerde de aanhouding te voorkomen. Onder het nodige verzet werden beide mannen aangehouden. Tegen hen wordt proces verbaal opgemaakt.

Vanmorgen rond de klok van 05.30 uur, hebben agenten in de Veemarktstraat te Tilburg, een 25 jarige man afkomstig uit Tilburg aangehouden voor een openstaande boete. De man was het hier niet mee eens en vond het nodig de politieagenten te beledigen. Proces verbaal wordt opgemaakt.

Winkeldieven aangehouden

TILBURG Zaterdagmiddag, rond de klok van 14.45 uur, liep in de Stadhuisstraat, een 37 jarige man afkomstig uit Goirle tegen de lamp, nadat hij een supermarkt verliet zonder daarbij diverse levensmiddelen af te rekenen. Voor deze verdachte was het dubbel pech omdat hij ook nog gesignaleerd stond voor een boete van 1500 Euro.

Een uurtje later hielden agenten op de Broekhovenseweg een 37 jarige man, afkomstig uit Tilburg aan, nadat hij in een supermarkt een flesje drank in zijn zak had gestopt en zonder te betalen de winkel verliet.

In de Hestiastraat te Tilburg hebben agenten zaterdagmiddag rond 17.00 uur, een 39 jarige inwoner uit Tilburg aangehouden terzake winkeldiefstal. De verdachte probeerde bij een bouwmarkt onderdelen, ter waarde van 89 Euro weg te nemen. Eenmaal buiten de winkel werd hij aangehouden.

Tegen alle verdachten wordt proces verbaal opgemaakt.

Politie houdt vier personen aan voor openlijke geweldpleging

TILBURG Gisteravond, rond 20.45 uur hebben agenten in een woning aan het Wilhelminapark, vier personen aangehouden terzake geweldpleging. Vier jongere bewoners, in de leeftijd van 14, 15, 16 en 18 jaar, die in de woning via begeleid wonen verblijven, waren het niet eens met het standpunt van hun begeleiders. Er ontstond een conflict met een 21 jarige begeleidster wat escaleerde. Diverse goederen in het pand werden door de jongeren vernield. Ook werden de begeleiders meerdere keren woordelijk bedreigd met de woorden ik maak je kapot. Toen de jongeren met goederen begonnen te gooien richting de begeleiders was de maat vol. De politie werd in kennis gesteld en heeft de vier aangehouden. Tegen hen wordt proces verbaal opgemaakt.

Auteur: Desirée Brabers