Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District Apeldoorn

Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Persvoorlichting
Bert Top 055 - 548 60 58

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT APELDOORN

5 februari 2006

Apeldoorn - Onder invloed van alcohol

Een 26-jarige inwoner van Zutphen die onder invloed van alcohol een auto bestuurde, werd zondagmorgen 5 februari aangehouden door de politie. De politie hield hem omstreeks 05.00 uur aan op de Sprengenweg in Apeldoorn en liet hem blazen. Zijn alcoholpromillage was 0,3. Aangezien de man beginnend bestuurder is, voor wie sinds 1 januari van dit jaar een alcohollimiet van 0,2 promille geldt, werd hij aangehouden. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt.

Apeldoorn - Fietsendiefstal voorkomen

De politie heeft zaterdag 4 februari in Apeldoorn twee mannen aangehouden die verdacht worden van fietsendiefstal. Omstreeks 10.15 uur hield de politie in de Asselsestraat een 35-jarige Apeldoorner aan, die volgens getuigen eerder bij een winkel aan die straat een fiets weggenomen zou hebben. Hij had zich via daken van woning in een achtertuin verschanst. De gestolen fiets raakte licht beschadigd.

Zaterdagavond omstreeks 22.15 uur stuitten politiemensen tijdens een surveillance ter hoogte van Het Rietveld in Apeldoorn op twee fietsendieven. Een van de jongens stapte net op een fiets en de ander liep weg met een fiets waarvan hij het achterwiel van de grond tilde. De politie sprak de jongens aan en de 17-jarige Apeldoorner die de fiets optilde, zei dat hij zijn sleutel kwijt was geraakt. Even later kwam de eigenaresse van de fiets naar haar rijwiel zoeken en zij kon een sleutel overleggen. De Apeldoorner werd hierop aangehouden. De andere jongen, een 19-jarige Apeldoorner, kwam later zelf naar het politiebureau en is ook aangehouden.

Apeldoorn - Aanhouding na vechtpartij

Voor een 18-jarige Apeldoorner liep een avondje stappen in zijn woonplaats zondag 5 februari niet zo goed af. Hij was samen met enkele vrienden uit toen hij omstreeks 02.00 uur in de Nieuwstraat klappen kreeg van een 18-jarige plaatsgenoot. De politie heeft deze jongen aangehouden en heeft de zaak in onderzoek.

Apeldoorn - Bromfietser onderuit

Een 28-jarige Apeldoorner is zondagmorgen 5 februari met zijn bromfiets onderuit gegaan op de Laan van de Mensenrechten in Apeldoorn. Het ongeluk gebeurde omstreeks 04.15 uur, in de bocht van de Laan van de Mensenrechten met de 1e Wormenseweg. De man reed zonder helm op een onverzekerde bromfiets. Hij werd door de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij ter observatie werd opgenomen.

Einde berichten

---- --