Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten van 4 en 5 februari 2006

Zaanstreek-Waterland, 05-02-2006

Oproep getuigen van mishandeling Purmerend, vrijdag 3 februari 2006, 10:30 uur Op de Overweersepolderdijk is vanmorgen een man mishandeld. De vermoedelijke dader is daarna door de politie aangehouden. De politie is op zoek naar getuigen van deze mishandeling. Speciaal naar een oudere vrouw, die op dat moment haar (witte) hondje uitliet. Zij sprak, toen de mishandeling plaatsvond, een groep bouwvakkers aan en verzocht hen de politie te bellen. Ook anderen, die getuige zijn geweest van de mishandeling, worden verzocht contact te zoeken met de Politie Zaanstreek Waterland. U kunt zich melden via het telefoonnummer 0900 8844 (lokaal tarief).

Alcoholcontrole Regio Zaanstreek-Waterland, zaterdag 4 februari 2006

Gedurende de nacht van 3 op 4 februari hield de politie in de gehele regio een alcoholcontrole. Er werden enkele honderden blaastesten uitgevoerd. 13 automobilisten bleken teveel alcoholhoudende drank te hebben gedronken. Zij kregen allen een proces-verbaal en een rijverbod. Een bestuurder weigerde te blazen. Ook hij kreeg een proces-verbaal. Bovendien werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Sigarettendief aangehouden Zaandam, zaterdag 4 februari 2006, 11:30 uur

De politie hield een 31-jarige Zaandammer aan, die ervan wordt verdacht een aantal sloffen sigaretten te hebben gestolen. De diefstal vond plaats in een zaak aan de Oostzijde. De man pakte daar de sloffen achter de toonbank vandaan en liep ermee weg zonder deze te betalen. De man kon later worden gepakt. Hij werd naar een politiebureau overgebracht en kreeg daar proces-verbaal.

Fietsendieven gepakt Krommenie, zaterdag 4 februari 2006, 19:45 uur

Op de Provincialeweg hield de politie twee 14-jarige knapen uit Zaanstad aan, die een fiets probeerden te stelen. Met een steen probeerden zij het slot kapot te maken. Getuigen hadden de politie gebeld, die het tweetal even later aanhield. De jongens werden meegenomen naar het politiebureau en kregen daar een proces-verbaal.

Beschonken bromfietser Purmerend, zondag 5 februari 2006, 01:32 uur

Op de Koestraat hield de politie een bromfietser aan die te diep in het glaasje had gekeken. Nadat de man geblazen had, gaf de ademanalysemeter een promillage aan van ruim 2, terwijl 0,5 het maximaal toegestane is. De man kreeg een proces-verbaal en moest daarnaast zijn rijbewijs inleveren. Dat is ook het geval wanneer je, zoals bij deze 48-jarige man uit Purmerend, op of in een ander voertuig dan een auto reed én in het bezit bent van een rijbewijs.

Openbare dronkenschap
Purmerend, zondag 5 februari 2006, 00:44 uur

De politie hield op de Kaasmarkt twee 17-jarige jongens aan wegens openbare dronkenschap. De beide knapen gedroegen zich luidruchtig en dronken op de openbare weg alcoholhoudende drank. De jongens voldeden niet aan de vordering van de politie om zich rustig te gedragen. Beide jongens werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar mochten zij in de cel hun roes uitslapen. Zij gingen met een bekeuring naar huis.

Verdachte van mishandeling aangehouden Volendam, zondag 5 februari 2006, 01:30 uur In de Brugstraat hield de politie een 20-jarige jongeman aan, die ervan wordt verdacht een 15-jarige plaatsgenote te hebben mishandeld. De jongeman sloeg een glas tegen haar hoofd stuk, waardoor het slachtoffer gewond raakte. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en kreeg daar proces-verbaal. Beschonken fietsendief gepakt Wijdewormer, zondag 5 februari 2006, 02:34 uur

Op de Hallerweg trof de politie een behoorlijk beschonken jongeman aan, die van zijn fiets was gevallen. Hij kon niet verklaren waar de (dames)fiets met kinderzitjes vandaan kwam. In verband met zijn toestand werd de man voor de nacht ingesloten in de cel op het politiebureau. De volgende morgen wist hij zich niet te herinneren waar de fiets vandaan kwam. Hij kreeg een proces-verbaal voor diefstal van de fiets, openbare dronkenschap en het niet kunnen tonen van zijn identiteitsbewijs.

Na belediging aangehouden Purmerend, zondag 5 februari 2006, 04:31 uurEen 18-jarige jongen uit Purmerend beledigde op de Koemarkt de politie. Zonder enige aanleiding maakte hij de politie uit voor kankersmerissen. Dat wordt niet getolereerd. Hij kreeg daarvoor een bekeuring.