Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District Achterhoek

Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Persvoorlichting
Anton de Ronde 055 - 548 60 52
Bert Top 055 - 548 60 58

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK

5 februari 2006

Doetinchem - Winkeldievegge aangehouden

Personeel van een winkel aan de Hamburgerstraat in Doetinchem heeft zaterdag 4 februari een winkeldievegge aan de politie overgedragen. De 40-jarige vrouw uit Aalten had twee damestassen uit de winkel gestolen. Tegen de vrouw is proces verbaal opgemaakt.

Didam - Onder invloed achter stuur

De politie heeft zondagmorgen 5 februari in Didam een 33-jarige automobilist uit Didam aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Hij werd aangehouden op de Zonnebloemstraat en na de ademtest overgebracht naar het politiebureau. Zijn alcoholpromillage werd vastgesteld op 0,8. Hij kreeg een rijverbod van 3 uur en tegen hem is proces verbaal opgemaakt.

Toldijk - Beginnend bestuurder raakt rijbewijs kwijt

De politie reed zondagmorgen 5 februari omstreeks 4.30 uur achter een slingerende auto op de Schiphorsterstraat in Toldijk. De 20-jarige bestuurder van de auto, een inwoner van Den Bosch, werd aangehouden en een blaastest wees uit dat zijn alcoholpromillage 1,5 promille was. Het rijbewijs van de man, een beginnend bestuurder, werd ingenomen en tegen de man is proces verbaal opgemaakt.
Beginnend bestuurders zijn bestuurders aan wie na 30-3-2002 voor het eerst een rijbewijs is afgegeven. Gedurende die periode worden bepaalde overtredingen, waaronder snelheid en alcohol, geregistreerd en zij krijgen daarvoor strafpunten. Bij een bepaald aantal strafpunten wordt hen het rijbewijs ontnomen. Voor beginnende bestuurders is per 1 januari de wettelijke alcohollimiet 0,2 promille, in plaats van de voor andere bestuurders geldende 0,5 promille.

Doetinchem - Vechtersbaas aangehouden

Een vechtersbaas die in de nacht van zaterdag 4 op zondag 5 februari herrie schopte in een horeca-etablissement in de Doetinchemse binnenstad, is aangehouden wegens mishandeling. Het betreft een 17-jarige jongen uit Lochem, die een 19-jarige Doetinchemmer had geslagen.

Doetinchem - Twee mannen op de vuist

De politie heeft in de nacht van zaterdag 4 op zondag 5 februari omstreeks 01.45 uur aan de Ampsen in Doetinchem twee mannen aangehouden die met elkaar op de vuist waren gegaan. De Doetinchemmers, respectievelijk 23 en 20 jaar oud, kregen ruzie en raakten slaags. De 20-jarige man gebruikte ook een mes. Toen de politie de man wilde aanhouden, richtte hij zijn woede op de agenten. Uiteindelijk liet hij zich aanhouden en reden de agenten met hem naar het ziekenhuis om een verwonding te laten behandelen. De andere man is op verdenking van mishandeling, eveneens aangehouden. Beide mannen zijn in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de zaak.

EINDE BERICHTEN

een alcoholcontrole gehouden in de gemeente Lochem. Tussen 15.00 en 18.00 uur is gecontroleerd aan de Kwinkweerd, Hanzeweg en op de Aalsvoort. Van de 750 bestuurders die moesten blazen, was niemand in overtreding. In de avond werd nog gecontroleerd op rijden onder invloed van alcoholcontrole op de Zutphenseweg tussen Lochem en Zutphen en op verschillende locaties in Lochem, Barchem en laren. Hier zijn ongeveer 600 blaastesten afgenomen en bleken twee bestuurders in overtreding. Een van hen blies 390 ugl en de ander 365 ugl. De politie bekeurde ook voor andere overtredingen, zoals het inhalen op een wegvlak met een dubbel doorgetrokken sptreep, een twee jaar verlopen APK. Ook werden twee radardetectoren in beslag genomen.

Aalten - Op drift geraakte auto raakt voetganger

Een 34-jarige man uit Aalten is vrijdag 3 februari in zijn woonplaats aangereden door een op drift geraakte auto. De man was net uit zijn auto gestapt bij de parkeerplaats van een supermarkt op De Hoven in Aalten en wilde zijn boodschappenkrat pakken uit de kofferbak van zijn auto. Op dat moment kwam de onbestuurde auto van een 43-jarige vrouw uit Aalten achteruit de parkeerplaats oprijden. De man uit Aalten raakte bekneld tussen deze en zijn eigen auto. De man kon na onderzoek door het ambulancepersoneel naar huis. De eigenaresse van de op drift geraakte auto had haar auto in de vrij laten staan en zei dat ze in verband met het risico op bevriezing haar auto nooit op de handrem zet.

Doetinchem - Aanhoudingen na mishandeling

De politie heeft in de nacht van vrijdag 3 op zaterdag 4 februari in Doetinchem een 18-jarige Doetinchemmer en een 17-jarige man uit Wehl aangehouden op verdenking van mishandeling van een 20-jarige man uit Doetinchem. De politie kreeg omstreeks 04.15 uur een melding dat er op de Omdraai in Doetinchem een vechtpartij aan de gang was. De politiemensen zagen dat het slachtoffer op de grond lag en werd geschopt door de twee verdachten. Zij werden hierop aangehouden voor mishandeling. Het slachtoffer werd per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht en kon na behandeling huiswaarts keren.

Doetinchem - Cafébezoeker maakt amok

Uit ongenoegen dat hij uit een café in Doetinchem was gezet, maakte een 41-jarige Doetinchemmer in de nacht van vrijdag 3 op zaterdag 4 februari amok. Hij schopte tegen de deur van het horeca-etablissement en toen de politie hem zei weg te gaan, deed hij dit niet. Toen hij de politiemensen ook nog beledigde, werd hij aangehouden.

Doetinchem - Mogelijke drugsdealers aangehouden

De politie heeft in de nacht van vrijdag 3 op zaterdag 4 februari in Doetinchem twee mannen aangehouden op verdenking van handel in drugs. De twee Doetinchemmers, respectievelijk 20 en 22 jaar, werden aangehouden op het Erdbrinkplein in Doetinchem. Bij het fouilleren trof de politie bij elk van de verdachten twee zakjes drugs aan. Hierop zijn de mannen aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Einde berichten

---- --