Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland
* District IJsselstreek

Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Persvoorlichting:
Anton de Ronde 055 - 548 60 52
Bert Top 055 - 548 60 58

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK

5 februari 2006

Twello - Snelheidscontrole

De politie heeft zaterdagavond 4 februari een snelheidscontrole gehouden aan de H W Iordenseweg in Twello. Die leidde in één uur tijd tot drie bekeuringen voor te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 68 km/u.

Zutphen - Rijden onder invloed van alcohol

De politie heeft zaterdag 4 februari in Zutphen uur een 23-jarige inwoner van Lochem aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. De man reed omstreeks 04.50 uur op de Isendoornstraat in Zutphen. Een blaastest wees uit dat hij met alcohol op achter het stuur van zijn auto zat. Zijn alcoholpromillage bedroeg 0,6. Hij kreeg een proces verbaal en een rijverbod van één uur.

Eerbeek/Brummen - Alcoholcontrole
De politie heeft in de nacht van zaterdag 4 op zondag 5 februari een alcoholcontrole gehouden in Eerbeek en Brummen. In totaal werden 24 blaastesten afgenomen, die in geen enkel geval leidde tot een proces verbaal.

Vorden - Radardetector ingevorderd

De radardetector van een 67-jarige automobilist uit Vorden is zaterdagavond 4 februari in beslag genomen. Het in de auto hebben van een radardetector is verboden sinds 1 januari 2004. Nadat de politie de man op de Dorpssstraat in Vorden had staande gehouden, bleek uit een blaastest dat de bestuurder onder invloed van alcohol verkeerde. Hij werd overgebracht naar het politiebureau, waar de ademanalyse een promillage van 0,9 uitwees. De man kreeg een rijverbod van vier uur opgelegd en tegen hem worden processen verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van alcohol en het in bezit hebben van een radardetector.

Zutphen - Rijbewijs beginnend bestuurder ingevorderd
Een auto die met slippende banden over de Burgemeester Dijckmeesterweg in Zutphen reed, trok zaterdagvond omstreeks middernacht de aandacht van de surveillerende politie. De auto reed met rokende banden met hoge snelheid in de richting van de Nieuwstad. Voor de kruising Nieuwstad/Stationsplein gaf de politie de automobilist een stopteken. De bestuurder gaf hier geen gehoor aan en reed verder. Aan de Rozengracht parkeerde de bestuurder de auto en kon de politie hem aanspreken. De 26-jarige bestuurder uit Zevenaar bleek alcohol te hebben genuttigd en werd overgebracht naar het politiebureau. Zijn alcoholpromillage bedroeg 1,8. Als beginnend bestuurder geldt voor hem de alcohollimiet van 0,2 promille. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt.

EINDE BERICHTEN

---- --