Politie Zuid-Holland-Zuid

5/2 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

, 05-02-2006 o Persberichten district II

DOORRIJDEN NA AANRIJDING
ALBLASSERDAM Een 38-jarige automobilist uit Ridderkerk is op 4 februari op de Voltastraat aangehouden. Hij had met zijn auto op de Haven tegen een lantaarnpaal gereden en reed door. De politie vond hem snel en hield hem aan. De lantaarnpaal raakte beschadigd. Het is onbekend of er alcohol in het spel was.

LOPENDE VROUW UIT TUNNEL GEHAALD
ALBLASSERDAM Agenten van de Politie Zuid-Holland-Zuid hebben op 4 februari een vrouw uit de tunnel onder de Noord gehaald. Ze liep daar te wandelen. De tunnelmedewerkers sloten de tunnel voor het verkeer af en waarschuwden de politie die haar meenam naar het bureau. Daar mocht ze blijven, want ze bleek twee dagen detentie op te hebben staan. Waarom de vrouw in de tunnel liep, is onbekend.

ALCOHOL
DISTRICT In Papendrecht werd op 3 februari op de Burg. Keijzerweg de volgende mensen gecontroleerd: een 56-jarige man uit Zwijndrecht kreeg twee uur rijverbod, een 63-jarige man uit Papendrecht kreeg drie uur rijverbod. In Leerdam bleek een 21-jarige automobilist uit Kinderdijk teveel gedronken: vier uren rijverbod. In Groot-Ammers bleek een 37-jarige automobilist uit Amsterdam teveel gedronken te hebben. Hij kreeg acht uur rijverbod en bleek bovendien al een rij-ontzegging tot 15 november 2006 te hebben. Een 37-jarige automobiliste uit Deil werd op 5 februari op de Horndijk in Leerdam gecontroleerd. Het resultaat: acht uur niet rijden en haar rijbewijs ingevorderd.

POLITIE ZOEKT GETUIGEN VAN POGING TOT OVERVAL
PAPENDRECHT Een groep van ongeveer acht personen van naar schatting 15 jaar oud, heeft op 3 februari geprobeerd een de kinderkledingwinkel Het Matroosje aan de Pieter Langendijkstraat te overvallen. De groep kwam rond 19.45 uur de winkel binnen waar op dat moment een personeelslid aanwezig was. Eén van de acht riep dat het om een overval ging en dat hij geld wilde. Het personeelslid deed dat niet, waarna het achttal onverrichterzake afdroop en in onbekende richting wegging. Bij de poging tot overval is geen geweld gebruikt en niemand raakte gewond. De politie heeft direct een onderzoek opgestart en hield op 4 februari drie jongens van 13, 14 en 17 jaar uit Papendrecht aan op de Constantijn Huygenslaan (de 13- en 14-jarige) en de Rembrandtlaan (de 17-jarige). Zij zijn verhoord en in de loop van 4 februari in vrijheid gesteld. De politie zet het onderzoek voort en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.
De politie is op zoek naar getuigen van de overval en vraagt hun te bellen naar 0900-8844 (lokaal tarief) en te vragen naar de politie in Papendrecht.

POLITIE ZOEKT GETUIGEN VAN AANRIJDING
ALBLASSERDAM De politie zoekt getuigen van een aanrijding die heeft plaatsgevonden op de autosnelweg A15 ter hoogte van de tunnel onder de Noord. Een 19-jarige vrouw uit Papendrecht reed rond 07.00 uur van Sliedrecht richting Alblasserdam toen ze net voor de tunnel in een beginnende file terecht kwam. Ze werd van achter aangereden door een vrachtauto, waardoor haar personenauto ging tollen. Vervolgens reed een tweede vrachtauto haar aan de linkerzijde van haar auto aan, waarna haar auto tot stilstand kwam. Toen ze vervolgens de vluchtstrook opreed, werd ze voor de derde keer aangereden, nu door een personenauto. De auto liep flinke schade aan de achter- en linkerzijde op. De bestuurster raakte niet gewond, maar had wel pijn aan haar rug en schouders. Noch de vrachtwagenchauffeurs, noch de bestuurder van de personenauto hebben zich bij het slachtoffer of bij de politie gemeld. De politie zoekt daarom getuigen van deze aanrijdingen. Zij kunnen bellen naar 0900-8844 (lokaal tarief) en vragen naar de politie in Alblasserdam.

OPNIEUW VERDACHTE SCHIETINCIDENT AANGEHOUDEN
LEERDAM In het onderzoek naar het schietincident in Leerdam op 18 januari jl. is op 5 februari op de Populierstraat een vijfde verdachte aangehouden. Het gaat om een 30-jarige man uit Leerdam. Hij wordt, net als de overige verdachten, verdacht van betrokkenheid bij het schietincident. Toen werd een 21-jarige man uit Leerdam in zijn been geschoten. Hij werd op het Dokter Reilinghplein aangesproken door meerdere personen. Zij vroegen om geld. Het slachtoffer gaf niets, draaide zich om en rende weg richting Stationsweg. Op dat moment werd er geschoten. De jongeman werd in zijn been geraakt. Hij wist weg te komen en de politie te bellen. De verwonding aan zijn been bleek mee te vallen. Na behandeling in het ziekenhuis mocht hij naar huis. De verdachte is in verzekering gesteld.

VUURWERK
SCHELLUINEN Een 23-jarige automobilist uit Waardenburg is op 4 februari op de Sportlaan aangehouden. Agenten wilden hem op alcoholgebruik controleren, maar de man kon zich niet identificeren. Daarop controleerden de agenten de auto, maar troffen in plaats van een identiteitsbewijs, zeven nitraatbommen aan. Deze zijn in beslag genomen. De man is na verhoor in vrijheid gesteld, voorzien van bekeuringen voor het vuurwerk en het niet kunnen tonen van zijn rijbewijs. Hij had overigens niet teveel gedronken.

WAPENSTOK EN PEPPERSPRAY
GORINCHEM Een 27-jarige automobilist uit Raamsdonk en zijn 24-jarige passagier uit Breda zijn op 5 februari op de Nieuwe Wolpherensedijk aangehouden. Bij een routinecontrole troffen agenten in de auto een wapenstok en een busje pepperspray aan. De twee zijn na verhoor in vrijheid gesteld, de verboden wapens op het politiebureau achterlatend.

AANRIJDINGEN MET GEWONDEN
SLIEDRECHT - Bij een aanrijding tussen een motorfiets en een voetganger zijn beide verkeersdeelnemers gewond geraakt. De aanrijding vond plaats op 4 februari op een zebrapad op de Thorbeckelaan. Vermoedelijk schrok de 54-jarige motorrijder uit Blesekensgraaf van de 77-jarige overstekende man uit Sliedrecht. Hij week met zijn motorfiets uit, maar viel en schoof met motor en al tegen de voetganger aan. Een ambulance bracht de 77-jarige naar het ziekenhuis waar verwondingen aan een pols en het gezicht werden geconstateerd. HOOGBLOKLAND Een 22-jarige vrouw uit Hoornaar is op is op 4 februari gewond geraakt toen zij op de Beemdweg met haar auto tegen een brugleuning reed. Vermoedelijk raakte de bestuurster met haar rechterwiel in en berm en verloor zij de controle over haar auto. Het slachtoffer raakte gewond aan haar gezicht en is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De auto raakte total loss.

BRILLENDIEF AANGEHOUDEN
LEERDAM - Agenten van de Politie Gelderland-Zuid hebben op de autosnelweg A2 op 5 februari een 52-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Hij wordt verdacht van de diefstal van twaalf zonnebrillen ter waarde van 1600 euro uit een winkel aan het Loosdorp op 29 september 2005. De Politie Zuid-Holland-Zuid had de verdachte al snel op het oog, maar hij bleek onvindbaar en werd nationaal geregistreerd. De agenten van de Politie Gelderland-Zuid waren zo alert de man van de nationale opsporingslijst te herkennen en hielden hem aan. Ze droegen hem over aan de Politie Zuid-Holland-Zuid, waar hij in Gorinchem in verzekering is gesteld.