Politie Zuid-Holland-Zuid

5/2 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

, 05-02-2006 o Persberichten district I

VECHTPARTIJ
DORDRECHT Agenten van de Politie Zuid-Holland-Zuid hebben op 3 februari twee mannen (35 jaar en leeftijd onbekend) uit Dordrecht uit een warenhuis aan het Bagijnhof uit elkaar gehaald en aangehouden. Het tweetal was ten overstaan van het winkelende publiek met elkaar op de vuist gegaan. De twee, bekenden van elkaar, ging een discussie met elkaar aan die ontaardde van een meningverschil in een fysieke voortzetting. Na verhoor zijn ze in vrijheid gesteld.

ALCOHOL
ZWIJNDRECHT Een 35-jarige automobilist uit Dordrecht is op 3 februari op de Burgemeester Jansenlaan aangehouden. Ter hoogte van de Laurensvliet reed hij tegen een andere auto met materiële schade tot gevolg. Hij bleek nèt teveel gedronken te hebben en kreeg een rijverbod van één uur. Een 44-jarige automobilist uit Dordrecht is op 4 februari op
de Stationsweg aangehouden. Hij had zoveel op dat hij 14 uren niet mocht rijden en zijn rijbewijs is ingevorderd. Een 21-jarige automobiliste uit Zwijndrecht werd op 5 februari op de Lindtsedijk aangehouden. Ze mocht een uur niet meer rijden. DORDRECHT - Een 41-jarige man uit Dordrecht kreeg op 4 februari vier uren rijverbod na een controle op de Oude Veerweg. Een 61-jarige automobilist uit Dordrecht werd op 4 februari op de Zuidendijk aangehouden. Hij mocht een uur niet meer rijden. Een 43-jarige automobilist uit Dordrecht is op 5 februari op het Halmaheiraplein aangehouden. Hij mocht twee uren niet rijden.

MESSEN
DORDRECHT Twee 18-jarige mannen uit Dordrecht zijn op 3 februari op de Schenkeldijk Beneden aangehouden. Agenten zagen hen in een geparkeerde auto zitten en onderwierpen hen aan een routinecontrole. Bij het opendraaien van de raampjes kwam de agenten direct een wietwalm tegemoet, waarop de gehele auto werd doorzocht. In de kofferbalk werden vier messen aangetroffen en in beslaggenomen. In de auto werd ook een gebruikershoeveelheid marihuana gevonden. De twee zijn verhoor in vrijheid gesteld.

LASTIG
DORDRECHT Agenten van de Politie Zuid-Holland-Zuid hebben op 4 februari op de Willem Marisstraat een 26-jarige man uit Dordrecht aangehouden. De agenten waren daar na een melding dat daar mensen zouden worden bedreigd. Van enige bedreiging was geen sprake, maar één van de aanwezigen, naar later bleek een 26-jarige man uit Dordrecht, kon zich niet legitimeren. Hij werd aangehouden. Op het bureau bleek de man zeer recalcitrant en opstandig. Hij schopte en sloeg tegen de deur van de ophoudkamer en liep een wondje op aan zijn hand. Hij is voor nacht ingesloten.

BIKERS HOUDEN BROMFIETSER AAN
DORDRECHT Agenten van het Biketeam hebben in de nacht van 3 op 4 februari een 22-jarige bromfietser uit Dordrecht aangehouden. Deze reed door de binnenstad waarbij zijn bromfiets lawaai voor tien maakte. Bovendien voerde hij geen licht en droeg hij geen helm. De bikers wilden de man hierop aanspreken, maar die ging er met hoge snelheid vandoor. De agenten kennen de Dordtse binnenstad echter als hun broekzak en wisten de man al fietsend snel klem te rijden. Hij is na verhoor in vrijheid gesteld. De opgevoerde bromfiets, die volgens de verdachte wel 130 km/uur kon rijden, mocht op het bureau achterblijven.

IN ELKAAR GESLAGEN
DORDRECHT Een 16-jarige jongen uit Dordrecht heeft op 3 februari op de Koningstraat diverse klappen opgelopen. Hij fietste daar toen hij een groep jongeren tegenkwam. Een van hen hield hem tegen en sloeg hem meerdere malen in het gezicht. De jongen liep naast kneuzingen een bloedneus op. Waarom de jongen het slachtoffer werd van het pak slaag is nog onbekend. De politie heeft de zaak in onderzoek.

DRONKEN
DORDRECHT De Politie Zuid-Holland-Zuid heeft op vrijdagmiddag 3 februari in het Merwesteinpark een 39-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Hij was dronken en vervelend. Op het bureau heeft hij zijn roes uitgeslapen. In de loop van de avond werd de verdachte gecontroleerd, waarbij bleek dat hij een gebroken voet had. Het is de verdachte, noch de politie bekend hoe hij daaraan kwam. De politie heeft hem naar het ziekenhuis gebracht waar hem een gipsverband is aangelegd. Na de behandeling hebben agenten hem opgehaald en weer naar het politiebureau gebracht waar hij zijn roes verder mocht uitslapen. Op 4 februari is hij verhoord en in vrijheid gesteld. Daar de man geen krukken had, heeft hij van de politie een lift gekregen naar het adres waar hij verblijft.

HUISELIJK GEWELD
DORDRECHT En 31-jarige man uit Dordrecht is op 4 februari op de Kappeijne van de Coppelloweg aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn 20-jarige vriendin uit Dordrecht. De twee hadden relatieproblemen en de verdachte zou deze problemen met klappen op haar armen, benen en gezicht kenbaar willen maken. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. De man is in verzekering gesteld.

HELING
DORDRECHT Een 29-jarige man uit Dordrecht is op 4 februari op de Burg. de Raadtsingel aangehouden. Een agent van het biketeam zag hem rijden op een verdachte fiets en hield hem staande. De fiets bleek in 1998 te zijn gestolen in Utrecht. De verdachte verklaarde de fiets voor 65 euro te hebben gekocht, nadat hij deze te koop had zien staan op een advertentie in een supermarkt. De man is na verhoor in vrijheid gesteld.

INGEBROKEN
ZWIJNDRECHT In de avond of nacht van 3 op 4 februari is in een woning aan de Pijperlaan ingebroken. Onbekenden forceerden een raam en ontvreemden een onbekend geldbedrag. De Technische Recherche doet onderzoek.

UIT DE KAST
DORDRECHT Agenten van de Politie Zuid-Holland-Zuid hebben op 3 februari een 17-jarige jongen uit een kast in zijn ouderlijk huis aan de Thorbeckeweg bevrijd. De jongen bleek in een slaapkamer opgesloten in een linnenkast, die voorzien was van een (open) linker- en gesloten rechterdeur. Doordat de linkerdeur open was, konden de agenten in de kast kijken en zagen boven het tussenschot naar de rechterkast, twee voeten uitsteken. De zoon des huizes bleek op zijn kop opgesloten in deze tussenruimte. Hij was daarin gevallen toen hij via het linkerdeel probeerde uit het (gesloten) rechterdeel van de kast een jas te pakken. De agenten hebben de rechterdeur opengebroken en de jongen bevrijd. Hij hield er ogenschijnlijk niets aan over.

WINKELDIEF AANGEHOUDEN
DORDRECHT Een 35-jarige man uit Dordrecht is op 2 februari op in een winkel aan de Voorstraat aangehouden. Hij had tien flessen shampoo onder zijn jas, maar rekende aan de kassa één blikje bier af. Winkelpersoneel hield hem in afwachting van de politie vast, wat de verdachte niet op prijs stelde. Na een korte worsteling met een beveiligingsbeambte konden agenten hem overnemen en onder controle houden. Niemand raakte gewond en de verdachte is in verzekering gesteld.

PROEFRIT EINDIGT IN AANHOUDING
DORDRECHT Een 27-jarige man uit Rotterdam is op 4 februari op het politiebureau aan de Groenmarkt aangehouden. Hij deed daar aangifte van diefstal van een auto waarmee hij op die dag een proefrit maakte. De man had de auto opgehaald bij een bedrijf in Breda en maakte de proefrit naar Dordrecht. In de Balistraat stapte de man uit om naar eigen zeggen in een winkel wat te drinken te kopen. Hij liet daarbij de auto onbeheerd en met draaiende motor voor de winkel achter. Een onbekende zou in de auto zijn gestapt en er mee weggereden zijn. Op het politiebureau vroeg de agent die de aangifte opnam door en toen bleek het verhaal van de man op meerdere punten niet te kloppen. Hij is daarop aangehouden op verdenking van verduistering en het doen van valse aangifte. De auto heeft een waarde van 26.000 euro is nog zoek. De verdachte is na verhoor in vrijheid gesteld.

AUTOKRAKER AANGEHOUDEN
DORDRECHT Een 28-jarige man uit Dordrecht is op 4 februari op het Geldelozepad aangehouden. Hij hield zich verdacht op in een parkeergarage waar de 24 uur een aantal keren in autos was ingebroken. De man voldeed aan het signalement dat een getuige eerder die dag opgaf toen deze de verdachte betrapte bij een auto-inbraak. Toen wist de man te ontkomen, voordat de politie gearriveerd was. Nu gebeurde dat niet en de man is naar het politiebureau meegenomen voor verhoor. De verdachte, een veelpleger met een lange geschiedenis aan auto-inbraken, is in verzekering gesteld.

VROUW BEROOFD, VERDACHTE AANGEHOUDEN
ZWIJNDRECHT Een 22-jarige vrouw uit Zwijndrecht is op 4 februari om 18.00 uur aangehouden op verdenking van poging tot diefstal. Ongeveer een kwartier daarvoor kreeg een 32-jarige vrouw uit Zwijndrecht op de Burg. de Bruinelaan bij een pinautomaat plots een arm om haar nek met daarbij het bevel te pinnen en het geld af te geven. Er ontstond een korte worsteling waarbij het slachtoffer licht gewond aan haar hand raakte. De verdachte rende zonder geld weg en werd snel daarna aangetroffen op de Karel Doormanweg. Daar werd ze, al tegenstribbelend, aangehouden. Ze voldeed aan het signalement, is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau waar ze in verzekering is gesteld.

ONRUSTIG
DORDRECHT In en buiten een discotheek aan de Amnesty Internationalweg is het op zaterdagnacht 5 februari korte tijd onrustig geweest. Een 15-jarige lastpak uit Dordrecht werd rond 02.00 uur aangehouden, nadat hij weigerde de disco te verlaten en een klein half uur later werd een 17-jarige plaatsgenoot aangehouden. De politie had hem en tientallen andere discobezoekers gesommeerd het parkeerterrein te verlaten, omdat de sfeer onrustig en grimmig werd. Het merendeel van de bezoekers ging daadwerkelijk weg, maar de 17-jarige vond het nodig te schelden en te zieken. Na een forse belediging werd besloten de jongen aan te houden, maar hij vluchtte weg. Na een korte achtervolging kon hij worden achterhaald. Bij zijn aanhouding spuugde de jongen een agent nog vol in zijn gezicht. Hij moest met gepast geweld worden geboeid. Hij heeft de rest van de nacht in de cel doorgebracht.

AANHANGWAGENCONTROLE
DISTRICT Een controle van aanhangwagens op de Veerweg in Hendrik-Ido-Ambacht en de Baanhoekweg in Dordrecht heeft op 4 februari in totaal 34 bekeuringen opgeleverd. 85 autos met aanhangers werden gecontroleerd. In de meeste gevallen was er iets mis met de aanhanger zelf of met de hulpkoppeling, in de overige gevallen werd de bekeuring gegeven voor een overtreding van de bestuurder of een defect aan de auto.

GEWONDE BIJ AANRIJDING
HENDRIK-IDO-AMBACHT Bij een aanrijding tussen een personenauto en een bestelauto op de Willem de Zwijgerstraat is op 4 februari een gewonde gevallen. Vermoedelijk verleende de bestuurder van de bestelauto, een 33-jarige man uit Rotterdam, geen voorrang aan de 61-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht die de personenauto bestuurde. De laatste is naar per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Hij liep vermoedelijk een lichte hersenschudding op. De 33-jarige bleef ongedeerd. De auto liepen aanzienlijke schade op.

VROUW MISHANDELD
ZWIJNDRECHT Een 36-jarige vrouw is op zaterdagavond 4 februari door een onbekend persoon mishandeld. De vrouw sprak een groep jongeren aan dat voor een woning aan de Spechtstraat lawaai maakte, waarbij een woordenwisseling met een van de jongeren ontstond. Wat toen gebeurde is niet duidelijk. De vrouw lag naar eigen zeggen plots in de voortuin haar buren met pijn aan haar ribben. Ze was gevallen en met haar lichaam op een rijtje pallisadepaaltjes terecht gekomen. De vrouw is naar het ziekenhuis gegaan en heeft een nacht moeten overblijven. Ze bleek slechts gekneusde ribben te hebben nadat eerder was gevreesd voor erger letsel. De politie doet onderzoek.

BRANDJE
DORDRECHT Bij de ijsbaan aan de Karel Lotzyweg heeft op zondagmiddag 5 februari korte tijd brand gewoed in het horecagedeelte. Er zijn geen gewonden gevallen. De brand ontstond door nog onbekende oorzaak in vermoedelijk de keuken. Vanwege de rookontwikkeling heeft de brandweer geadviseerd het pand te laten ontruimen. Ruim honderd personen moesten de ijsbaan verlaten, wat ordelijk en rustig gebeurde. Eén persoon is door ambulancepersoneel gecontroleerd na klachten over de ademhaling. Na korte tijd was het brandje geblust en was de lucht in het pand schoon genoeg om de bezoekers weer naar binnen te laten gaan.