Politie Zuid-Holland-Zuid

5/2 Hoeksche waard

, 05-02-2006 o Persberichten district III

MANNEN AANGEHOUDEN
STRIJEN Twee mannen van 20 en 16 jaar, beiden uit Strijen, zijn op 3 februari op respectievelijk de Bernardstraat en op het politiebureau aan de Spuidijk aangehouden. Ze worden ervan verdacht op 1 januari een ruit te hebben ingetrapt in een woning aan de Kievitstraat. Dat ging gepaard met het nodige gescheld en geschreeuw. De twee hadden kennelijk ruzie met een van de bewoners. De politie startte een onderzoek dat leidde naar het tweetal. Deze zijn met toestemming van de Officier van Justitie buiten heterdaad aangehouden. De 16-jarige is na verhoor in vrijheid gesteld, de 20-jarige zit nog in verzekering.

IN ELKAAR GESLAGEN
OUD-BEIJERLAND Een 32-jarige fietser uit Klaaswaal heeft op 3 februari op de West Voorstraat diverse klappen en trappen opgelopen na een verkeersruzie. De man wilde de Oost Voorstraat oversteken, in de veronderstelling dat de bestuurster van de auto hem nog wel zou voorlaten. Die wilde dat kennelijk niet en stopte haar auto. De bestuurster en haar passagiere, een 22- en 24-jarige vrouw uit Oud-Beijerland, stapten uit en gingen de discussie met de man aan. Daarbij zouden over en weer klappen zijn gevallen. Kort daarop kwam een andere personenauto aanrijden waarvan de twee inzittenden zich met het voorval bemoeiden en de man trapten en sloegen. Het slachtoffer liep kneuzingen, een wond in zijn gezicht en een pijnlijk oog op. Hij heeft aangifte gedaan. De twee mannen meldden zich later op het politiebureau aan de Spuidijk waar ze werden aangehouden en na verhoor in vrijheid zijn gesteld. De 24jarige Oud-Beijerlandse heeft ook aangifte gedaan van mishandeling. De politie heeft de zaak in onderzoek.

HUISVREDEBREUK
OUD-BEIJERLAND Een 38-jarige man met onbekende woon- of verblijfplaats is op 4 februari op de Puccinnistraat aangehouden. De man verbleef daar na een tijd in het buitenland te hebben gewoond. Terug in Nederland had hij geen woonadres en verbleef hij bij een kennis in Oud-Beijerland, onder voorwaarde dat hij snel onderdak voor zichzelf ging zoeken. Dat gebeurde niet, maar wat wel gebeurde was dat de man op 3 februari kennelijk dronken was en softdrugs had gebruikt. De kennis bij wie hij logeerde, pikte dit niet en wees hem de deur. De man weigerde en werd agressief. Hij heeft in ieder geval tijdelijk onderdak op het politiebureau gekregen.

INBRAAK MET ALS AUTO ALS BUIT
NUMANSDORP Bij een inbraak in een woning aan de Dirk Kluithoofdstraat is op 4 februari een BMW peronenauto, geld en sierraden ontvreemd. De inbreker(s) kwam aan de achterzijde van de woning binnen. De Technische Recherche heeft sporenonderzoek verricht. De auto is dezelfde dag gevonden in Rotterdam en is weer terug bij de eigenaar. De politie heeft de zaak in onderzoek.

MOTORRIJDER GEWOND
HEINENOORD Een 34-jarige man uit Oude Tonge is op 4 februari gewond geraakt toen hij op de autosnelweg A29 ter hoogte van Heinenoord onderuit ging. De man is met onbekend letsel naar een ziekenhuis in Rotterdam vervoerd. Waardoor de man viel is onbekend. De verkeersspecialisten van de Regionale Verkeersondersteuning van de Politie Zuid-Holland-Zuid doen onderzoek. De motor raakte zwaar beschadigd.