2e persbericht van zondag 5 februari 2006

Eindhoven, 05-02-2006 o Berichten uit de regio

Deurne: Politie zoekt getuigen van autobranden in wijk de Heiakker

De politie is op zoek naar getuigen die iets hebben gezien of gehoord dat betrekking heeft op de volgende zaken. In de nacht van vrijdag op zaterdag ging er in de Hork een geparkeerde auto in vlammen op. Een tweede personenauto raakte door de brand ernstig beschadigd. Zondagochtend omstreeks 4.45 uur raakte een woning aan de Stikker in brand. De bewoners, een man en een vrouw van 61 jaar, konden net op tijd ontkomen. Ze zijn met lichte brandwonden en problemen met hun luchtwegen overgebracht naar het Elkerliekziekenhuis in Helmond. De woning is door snel ingrijpen van de brandweer behouden en bewoonbaar. Uit onderzoek blijkt dat de brand begonnen is in een auto, geparkeerd onder een carport gelegen naast de woning. Vervolgens sloegen de vlammen over naar de woning. De oorzaak van de brand is onbekend.

In 2005 vonden in de gemeente Deurne 24 brandstichtingen plaats. Dit jaar inmiddels acht. Het vermoeden bestaat dat een pyromaan bezig is in voornamelijk de woonwijken Heiakker, Koolhof en het centrum van Deurne. Opvallend is dat de branden voornamelijk in de nachten van vrijdag op zaterdag en van zaterdag op zondag tussen 01.00 en 05.00 uur plaatsvinden. De politie ziet mogelijk verband tussen het uitgaanspubliek dat naar huis gaat en de branden. Gezien de genoemde feiten is de politie een onderzoek gestart. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie van Deurne via 0900-8844.

Eindhoven: automobilist meldt zich na doorrijden ongeval

Een 37-jarige autobestuurder uit Eindhoven meldde zich zondagochtend omstreeks 10.00 uur bij de politie. Hij vertelde dat hij zaterdagavond na een verkeersongeval was doorgereden. Zaterdag omstreeks 21.00 botste hij in de Sint Trudostraat frontaal tegen een bromfiets aan. Komende vanaf de Botenlaan wilde de autobestuurder vanuit de Strijpstestraat de Sint Trudostraat inslaan. De bromfietser reed over de Sint Trudostraat. De 35-jarige bromfietser is met onbekende verwondingen overgebracht naar het Sint Catharinaziekenhuis. Het onderzoek loopt nog.

Eindhoven: Verdachte heling fiets aangehouden

Een 28-jarige Eindhovenaar is zaterdagavond om 22.45 uur door de politie aangehouden op de Vestdijk. Een getuige vertelde de surveillerende agenten dat hij zojuist was aangesproken door de verdachte. Hij wilde de mountainbike aan de getuige verkopen. Aan de hand van het opgegeven signalement kon de man met mountainbike worden aangehouden. Hij vertelde de politie dat hij de fiets geleend had van iemand maar hij wist niet meer wie dat betrof. De fiets is in beslaggenomen en tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Aanhouding na beledigen agenten

De politie hield zaterdagmiddag om 16.00 uur een 45-jarige Eindhovenaar aan in de Kruisstraat. De man viel op omdat hij tijdens de drukke dagmarkt surveillerende politieagenten uitschold. Daarop werd hij aangehouden. De man had harddrugs in zijn bezit, waaronder crack en heroïne. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Bestuurder aangehouden voor doorrijden na aanrijding

Een 21-jarige Helmonder is zaterdagavond omstreeks 20.39 uur door de politie aangehouden in de Jan van Goyenlaan. De man was even daarvoor ter hoogte van de Houtsestraat met zijn auto tegen een lantaarnpaal aangereden. De paal raakte hierdoor beschadigd. Maar in plaats de politie hiervan op de hoogte te stellen reed hij weg van de plaats van ongeval. Omdat getuigen van het ongeval het kenteken doorspeelden aan de politie, kon de bestuurder even later toch worden aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Inbraak woning

Zaterdag tussen 17.30 en 21.30 uur is er ingebroken in een woning aan de Van Genstraat. Weggenomen zijn twee laptop computers, twee fleecedekens, een rugzak en een spaarpot met wat kleingeld. Het slot van de achterdeur was opengebroken.

Helmond: Woninginbraak

In een woning aan de Burgemeester van Houtlaan is zaterdag tussen 13.00 en 23.00 uur ingebroken. De buit bestaat uit onder andere een laptop, een printer, snowboard-spullen, een mp3-speler en twee gouden ringen. Het slot van de schuifpui aan de achterzijde van de woning was opengebroken.

Veldhoven: Vier vandalen aangehouden voor lopen over auto

De politie hield zaterdagavond omstreeks 23.45 uur in de Hermannisstraat vier jongeren aan. Ze werden door een getuige betrapt, terwijl ze over een personenauto liepen. Het gaat om twee 15-jarigen en een 16-jarige uit Eindhoven en een 18-jarige uit Veldhoven. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Heeze: Woninginbraak

Tussen zaterdag 20.00 en zondag 00.10 uur is er in een woning aan de Zuster Stellalaan ingebroken. Door de ruit van een slaapkamerraam in te gooien kon de dader de woning inklimmen. Gestolen zijn diverse goederen waaronder een dvd-speler, videorecorder, kristallen in de vorm van schildpadjes, een computerbeeldscherm, een laptop en een geldbedrag van enkele honderden euros.

Oost West en Middelbeers: Fietser gewond na botsing met taxibus

Zondagochtend omstreeks 1.20 uur botste op de Voldijnseweg een taxibus tegen een fietser aan. De fietser, een 44-jarige man uit Oost West en Middelbeers raakte daarbij gewond en is met hoofd- en beenletsel overgebracht naar het Sint Elisabethziekenhuis in Tilburg. De man reed, komende uit richting Spreeuwsedijk, over De Schepersweg en verleende op het kruispunt geen voorrang aan de voor hem links komende taxibus die over de Voldijnsweg reed. De 46-jarige bestuurster uit Oirschot kon de fietser niet meer ontwijken.

Westerhoven: Inbraak in vakantiewoningen

Twee dieven pleegden zaterdag inbraken in twee vakantiewoningen aan de Kempervennendreef. Een van de inbraken vond plaats tussen 18.45 en 20.30 uur. In de woning zijn diverse spullen weggenomen, waaronder een digitale videocamera, een digitaal fototoestel, een gsm-toestel en een gameconsole. In de tweede bungalow werden de dieven verrast door een 26-jarige gast uit s-Heerenberg die de vakantiewoning binnenstapte. Na een korte worsteling wisten de twee dieven te ontkomen.