3 e persbericht van zondag 5 februari 2006

Eindhoven, 05-02-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Banden lek gestoken van ruim twintig autos

In de nacht van zaterdag op zondag zijn van zeker vierentwintig autos de banden lek gestoken. Het gaat om voertuigen die geparkeerd stonden in Woensel Zuid. Namelijk in de Eerste Lieven de Keylaan, de Bleyslaan, Hendrik Staetslaan, Judas Taddeuslaan, Jan Heynslaan en Van der Werffstraat. De politie is inmiddels de zaak aan het onderzoeken.

Eindhoven: Licht gewond na oversteken door rood licht

Een 36-jarige Eindhovenaar raakte zondagmorgen licht gewond toen hij op het 18 Septemberplein werd geschept door een auto, bestuurd door een 22-jarige man uit Eindhoven. De voetganger stak over terwijl het voetgangerslicht op rood stond. Omdat de man door de klap in de war was, is hij voor onderzoek overgebracht naar het Sint Catharinaziekenhuis.

Eindhoven: Auto-inbrekers op heterdaad in de kraag gevat

Twee Eindhovenaren van 33 en 34 jaar zijn zondagmorgen op aangeven van getuigen omstreeks 5.45 uur door de politie aangehouden in de Maurits Lijnslagerstraat. Een derde persoon kon ontkomen. Op het moment van de aanhouding zaten de mannen in een personenauto. Ze probeerden de auto te stelen. De portiersloten van de auto waren verbroken. Geprobeerd was het stuurslot te verbreken. De twee verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Helmond: Man aangehouden na inbraak in auto

Een 26-jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats is zondagochtend omstreeks 9.00 uur door de politie aangehouden in de Julianalaan. De 44-jarige Helmondse eigenaar zag de inbreker in zijn auto slapen. De achterruit van de personenauto was kapot. De gewaarschuwde politie trof in de broekzakken van de inbreker diverse goederen aan. De spullen waaronder een paspoort, autopapieren en een frontje van de autoradio zijn eigendom van de eigenaar van de auto. Tegen de inbreker is proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Vervelende man aangehouden

De politie hield zondagochtend omstreeks 2.00 uur in een horecazaak aan de Havenweg een 28-jarige Helmonder aan. Hij viel klanten lastig, daagde ze uit en had personeel geduwd. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Diefstal verwarmingsketel

In een woning in aanbouw aan de Moerkensbeemden is tussen zaterdag 17.00 en zondag 9.00 uur ingebroken. Weggenomen is een verwarmingsketel. Om toegang tot het pand te verkrijgen werden twee ruiten aan de achterzijde van de woning ingeslagen.

Asten: Bestuurder levert rijbewijs in

Bij een alcoholcontrole zondagmorgen om 2.50 uur op de Floralaan is een 55-jarige autobestuurder aangehouden. Om te bepalen hoeveel hij exact had gedronken moest hij een ademanalyse afleggen. Hij weigerde echter iedere medewerking. Daarop is zijn rijbewijs ingevorderd. De man was al eerder, namelijk in april 2005, aangehouden voor het rijden onder invloed. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Deurne: Twee vechtersbazen aangehouden

Zondagmorgen zijn op de Markt twee vechtersbazen aangehouden. Het gaat om een 35- en 31-jarige man, beiden woonachtig in Bakel. De oudste van de twee was aan het vechten met personeel van een horecazaak aan de Markt en bedriegde daarbij ook de eigenaar van de hoercagelegheid. De verdachte werd omstreeks 3.15 uur aangehouden. Om 3.30 uur werd zijn kompaan op dezelfde locatie aangehouden. Hij probeerde namelijk de aanhouding van de oudere persoon te verhinderen. De man verzette zich hevig tegen zijn aanhouding. Na een korte worsteling kon de man met handboeien om worden overgebracht naar het politiebureau. Tegen de twee is proces-verbaal opgemaakt.

Oirschot: Woninginbraak

Tussen zaterdag 16.00 en zondag 3.15 uur is er ingebroken in een woning aan de Boterwijksestraat. Weggenomen zijn autopapieren en een portemonnee met een onbekend bedrag aan geld.

Aarle-Rixtel: Aanhouding na plaatsen van een kruiwagen op een personenauto

De politie hield zondagmorgen om 3.40 uur op de Kanaaldijk een 20-jarige man uit Mariahout aan. De politie zag dat er op het parkeerterrein aan de Beatrixlaan een kruiwagen was geplaatst, boven op het dak van een personenauto. Direct achter deze auto stond een voertuig met daarin zes personen. Dit voertuig reed met gedoofde lichten weg. Daarop zette de politie de achtervolging in en hield even later de auto staande. Aan de personen in de auto werd gevraagd of zij iets meer wisten van die kruiwagen op de auto. Daarop bekende een van de passagiers. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Duizel: Autobestuurster gewond na botsing met boom

Een 23-jarige autobestuurster uit Duizel raakte zondagmiddag omstreeks 13.30 uur gewond toen ze met haar voertuig tegen een boom rechts in de berm botste. Komende vanuit Vessem reed het slachtoffer richting Duizel. Op de Hoef zag ze een auto stilstaan, die linksaf de Knegselsedijk op wilde draaien. Om een botsing met dit voertuig voor haar te voorkomen besloot ze naar rechts uit te wijken en botste tegen de boom. Met mogelijk nekletsel is ze overgebracht naar het Maxima Medisch Centrum in Veldhoven.