Politie Midden- en West Brabant

Weekendpersberichten

BERGEN OP ZOOM, 5 februari 2006

Dieven aangehouden na achtervolging

WOUWSE TOL: Na een achtervolging door de politie zijn vanochtend om 06:00 uur een 26-jarige man en 36-jarige vrouw aangehouden, beiden afkomstig uit Roosendaal. Ze worden verdacht van het plegen van een bedrijfsinbraak in Bergen op Zoom. De verdachten trokken de aandacht van de politie toen zij met vrij hoge snelheid over de autosnelweg de A58 reden. Tijdens de achtervolging, over de A58 en diverse wegen binnen de bebouwde kom van de gemeente Bergen op zoom, werden door de inzittenden van de auto diverse voorwerpen uit de auto gegooid. Dit bleken nadien een vijftal flatscreens te zijn, afkomstig van de inbraak. Ter hoogte van de parkeerplaats op de A58 bij de Wouwse Tol konden de verdachten uiteindelijk worden aangehouden. Zij zijn beiden ingesloten voor verder onderzoek.

Vernieling personenauto

BERGEN OP ZOOM: Rond 04:15 uur vanochtend zijn in de Zandstraat een drietal autos vernield. Van de autos werden respectievelijk de spiegel en de antenne vernield. Een van de benadeelden was wakker geworden en zag uit zijn slaapkamerraam dat de dader gekleed was in een boerenkiel met een gordijn rond zijn hals geknoopt. De man was ongeveer 185 lang, had een slank postuur en donker blond kort geknipt haar.

Man aangehouden met flinke zak hennep

BERGEN OP ZOOM: Zaterdagmorgen omstreeks 09:50 uur, werd op het St.Catharinaplein een 57-jarige man uit Bergen op zoom aangehouden voor overtreding van de Opiumwet. Tijdens hun surveillance zagen twee politiefunctionarissen dat de man zich verdacht gedroeg in de nabijheid van een vuilniscontainer op het Sint Catharinaplein. Bij nadere controle bleek de man een vuilniszak bij zich had waarin twee grote gripzakken zaten met in elk ongeveer 1 kg henneptoppen. De man werd ter plaatse aangehouden en voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau te Bergen op Zoom.

Woninginbraken

HUIJBERGEN: Ergens gedurende de zaterdag is ingebroken in een woning aan de Vrouwenhof. De bewoners waren afwezig vanaf 10:30 uur. Toen ze s avonds rond 21:30 weer thuis kwamen troffen ze in hun huis een grote puinhoop aan. Daarnaast hadden de dader(s) ook diverse goederen meegenomen.

BERGEN OP ZOOM: Zondagochtend omstreeks 01:15 uur werd ingebroken in een bedrijfswoning aan de Moerstraatsebaan. Onbekenden namen een complete kluis weg met inhoud mee.

SPRUNDEL: Zaterdagavond tussen 19:30 uur en 21:45 uur is ingebroken in een woning in de St.Janstraat. Dader(s) kwamen via de achterdeur de woning binnen en doorzochten het huis. Uit een slaapkamer is een klein bedrag meegenomen.

Alcoholcontrole in het kader van Zichtbaar Putte

PUTTE: In de nacht van 5 op 6 februari, tussen 01.00 en 05.00 uur werd door personeel van team Woensdrecht in samenwerking met personeel van het Verkeershandhavingteam alcoholcontrole gehouden op de Antwerpsestraat in Putte. Tegelijkertijd werd door het Verkeershandhavingsteam buiten de bebouwde kom op de Putseweg een snelheidscontrole gehouden.

In totaal werden 185 blaastesten afgenomen. Tegen acht personen is proces-verbaal opgemaakt terzake artikel 8 WVW (rijden onder invloed van alcohol). Hierbij werden 2 rijbewijzen ingevorderd. De hoogste score bedroeg 760 ug/l. Drie bestuurders kregen bovendien een proces-verbaal omdat ze hun rijbewijs niet wilde laten zien.

Bij de snelheidscontrole zijn in totaal 258 passanten gecontroleerd. De politie constateerde in 49 gevallen een overtreding van de maximum snelheid (80 km/u). De hoogst gereden snelheid was 148 km/u en het rijbewijs van deze bestuurder werd ingevorderd.

Winkeldieven aangehouden

HOEVEN: Een 43-jarige man uit Hoeven is vrijdagavond rond 19:30 uur aangehouden omdat hij uit een winkel aan de Tuin van Gerlach twee klokjes probeerde te stelen. Deze klokjes waren allebei ongeveer 20 euro waard. Omdat de man de aangeboden transactie van 125, - Euro niet kon betalen, is hij met een dagvaarding heengezonden.

BERGEN OP ZOOM: Een 15 jarig meisje uit Bergen op Zoom werd vrijdagavond rond 18:00 uur aangehouden toen zij uit een winkel aan de Sint Josephstraat een pakje kauwgom en een hangertje had gestolen. De jongedame werd aan moeder overgedragen.

BERGEM OP ZOOM: Vrijdagavond werd heeft de politie rond 17:00 uur een 76-jarige man uit Tholen aangehouden voor winkeldiefstal. Uit een winkel in de Boutershemstraat had de man een motorpak zonder te betalen meegenomen. Hierop is de man aangehouden en hij kreeg een transactie van 110,- Euro.

OUDENBOSCH: Zaterdagavond is ingebroken in een woning op de Seringstraat. De daders zijn binnengekomen door een slaapkamerraam te forceren. Diverse goederen werden weggenomen, waaronder veel elektronische apparatuur.

ROOSENDAAL: In een bouwmarkt aan de Borchwerf heeft de politie zaterdag rond 14:45 uur twee mannen aangehouden wegens winkeldiefstal. Het betrof een 45-jarige man uit Roosendaal en een 43-jarige man uit Wouw. De mannen probeerden verschillende goederen mee te nemen, waaronder verf. Na betaling van een boete van 130,- Euro konden beiden het politiebureau verlaten.

Mannen aangehouden wegens bedreiging

OUD GASTEL: Zaterdagmorgen omstreeks 04:00 uur werden op de Rolleweg een 21-jarige, 20-jarige en 22-jarige man aangehouden, allen afkomstig uit Roosendaal. Dit gebeurde na een korte achtervolging. De mannen werden aangehouden wegens bedreiging van een 18-jarige man uit Oud Gastel. De verdachten hadden het slachtoffer eerder die nacht al ontmoet in een uitgaansgelegenheid te Rotterdam. Daar waren de bedreigingen begonnen. Toen de 18-jarige vervolgens vanuit Rotterdam met de auto huiswaarts reed, werd hij door de verdachten achtervolgd. Vermoedelijk heeft er tussen beide partijen op de autosnelweg nog een aanrijding plaats gehad, welke opzettelijk werd veroorzaakt door een van de aangehouden verdachten. De drie verdachten zijn in het belang van het onderzoek ingesloten in het politiebureau te Bergen op Zoom.

Boete voor illegaal storten huisraad

ROOSENDAAL: In de Oostlaarsestraat werd een behoorlijke hoeveelheid huisraad gedumpt. Door de politie konden de daders worden achterhaald die hieraan debet waren. Dit waren twee mannen van 20 en 23 jaar, afkomstig uit Roosendaal. Door een van hen werd de schuld op zich genomen voor het storten van de huisraad. Hij kreeg een boete uitgereikt van 550 Euro en moet zo snel mogelijk het puin ruimen.

Schade en vertraging op het spoor

ROOSENDAAL: Op het spoor-emplacement van de spoorwegen aan de Bosstraat hebben onbekenden de balast-loskleppen van een aantal wagons opengezet. Uit de wagons liep balast op het spoor waardoor het treinverkeer tijdelijk gestremd was. De schade aan de kleppen bedraagt 14000 Euro.

Kinderen gewond bij aanrijding

BERGEN OP ZOOM: Op de Randweg Noord vond afgelopen zaterdagavond rond 18:00 uur een kop-staartbotsing plaats. Een 25-jarige automobilist uit St. Maartensdijk botste met een vermoedelijke snelheid van ongeveer 70 km/u op een auto die voor het stoplicht stond. Inzittenden van die auto, waaronder twee kinderen van vijf en zes jaar, liepen allen letsel op. Ze hadden nekklachten en zijn over gebracht naar het ziekenhuis. Ook de veroorzaker van het ongeval is naar het ziekenhuis overgebracht met nekklachten. De verkeersongevalanalysten van de politie onderzoeken de zaak.

Auteur: Manfredi Mauro