Politie Midden- en West Brabant

Weekendpersberichten Breda

BREDA, 5 februari 2006

Aanhoudingen tijdens stapavond zaterdag op zondag

BREDA: In de Visserstraat heeft de politie zondagochtend tegen 00:15 uur een 21-jarige man uit Breda aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een even oude man uit Bavel een klap in het gezicht te hebben gegeven. De reden voor de klap is onduidelijk. De Bredanaar heeft een paar uur op het bureau doorgebracht en kon met een proces-verbaal weer naar huis.

BREDA: In een kroeg aan de Havermarkt probeerde een 28-jarige man uit Breda aan een lamp te hangen. De lamp kon hier niet tegen en brak af. De man wilde de lamp niet betalen en niets via de verzekering regelen. Daarop is hij aangehouden voor vernieling. Dit gebeurde rond 01:00 uur.

BREDA: Rond 01:40 uur zag de politie een man wildplassen in de Tolburgstraat. Toen agenten hiervoor een bekeuring wilden uitschrijven, ging een voorbijganger zich met de zaak bemoeien. Deze werd gevorderd om te vertrekken, maar bleef vervelend doen. Hierop werd hij aangehouden. Het betrof een 24-jarige man uit Breda. Tijdens zijn fouillering werd er een zak met negen wikkels en twee bolletjes cocaïne aangetroffen. De politie onderzoekt de zaak nog.

BREDA: Eveneens in de Tolburgburgstraat, en ten tijde van de aanhouding van de 24-jarige man uit Breda, vond een 24-jarige vrouw uit Breda het nodig de politiebeambten uit te schelden. Hierop werd zij aangehouden en kreeg zij een proces-verbaal.

BREDA: In de Visserstraat werd om 00:30 uur een 25-jarige man uit Breda aangehouden. Hij wordt er van verdacht voor een café een bezoeker te hebben mishandeld en tevens de openbare orde te hebben verstoord. Het slachtoffer, een 24-jarige man uit Breda, heeft flinke kneuzingen in het gezicht opgelopen en zal zich onder
doktersbehandeling moeten stellen.

BREDA: Om 03:10 uur liep een 19-jarige jongen met een groepje vrienden door de Reigerstraat. Toen hij daar agenten zag staan, vond hij het nodig hen uit te schelden. Hierop werd hij aangehouden voor belediging.

Agressieve man aangehouden

BREDA: Tijdens de uitgaansnacht van vrijdag op zaterdag hebben bikers van de politie een 45-jarige man uit Breda aangehouden. Dit gebeurde rond 01:45 uur op de Nieuweweg. De bikers zagen de man tegen een gevel urineren. De agenten maakten aanstalten om de man een boete te geven hiervoor en vroegen hem naar zijn identiteit. De wildplasser wilde hier niet aan meewerken en vond dat de politie het maar moest uitzoeken. Wederom werd hem gevraagd gewoon mee te werken en zijn naam te geven. Hierop trok de man zijn jas uit, nam een gevechtshouding aan en liep richting agenten.

Gezien zijn agressieve gedrag werd hij gewaarschuwd dat pepperspray zou worden gebruikt als hij niet kalmeerde. Ook deze waarschuwing hielp niet. Hierop werd er pepperspray gebruikt. Dit werkte in eerste instantie niet en de verdachte ging de agenten te lijf. Deze zagen zich genoodzaakt hun wapenstok te gebruiken. Het lukte de agenten vervolgens de man tegen de grond te werken en te boeien. De man werd ingesloten. Er zal proces verbaal worden tegen hem worden opgemaakt wegens urineren, het niet overhandigen van een identiteitsbewijs en verzet bij aanhouding. In de loop van de zaterdag werd de man weer vrijgelaten.

Winkeldievegge aangehouden

BREDA: Vrijdagavond rond 20:00 uur heeft de politie een heeft 38-jarige vrouw uit Breda aangehouden. Zij wordt ervan verdacht even daarvoor uit een winkel in de Pastoor van Spaandonkstraat verschillende goederen te hebben meegenomen. De eigenaar van de winkel had de diefstal gezien en waarschuwde de politie. De buit bestond uit gezichtscrème en tandpasta, ter waarde van een kleine 15 euro. De vrouw is na verhoor weer vrijgelaten en mag zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.

Aanhoudingen tijdens alcoholcontrole

BREDA: In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie op de Ulvenhoutselaan, ter hoogte van de Bieberg een alcoholcontrole gehouden. Dit gebeurde tussen 20:30 uur en 04:00 uur. In totaal mochten 103 bestuurders blazen. Dit leverde vijf overtreders op, waaronder

BREDA: De politie heeft vrijdagavond tegen 21:00 uur op de Ulvenhoutselaan een 51-jarige man uit Bavel aangehouden. De man had teveel gedronken en reed toch in zijn auto. Hij kreeg een rijverbod van zes uur en kon zijn rijbewijs inleveren. Dit rijbewijs bleek ook ongeldig te zijn.

BREDA: Omstreeks 23:15 uur werd een 31-jarige man uit Breda aangehouden op de Wilgenbroek. Ook deze man zat met teveel drank op achter het stuur en reed zonder lichten. Hij blies een waarde van 760 ug/l. Normaliter moet hiervoor het rijbewijs worden ingevorderd, maar in dit geval kon dat niet, daar de man geen rijbewijs had.

Man aangehouden met teveel alcohol op

ZUNDERT: Op de Markt werd een 38-jarige man uit Zundert aangehouden. Hij bestuurde zijn voertuig met teveel alcohol op. Dit gebeurde zaterdagochtend rond 02:45 uur. Uit de blaasproef bleek dat de man een waarde van 510 ug/l blies. Dit bezorgde hem een rijverbod van 5 uur. Zijn rijbewijs kon hij nog net houden. Die wordt pas ingenomen bij een waarde van 570 ug/l.

STANDDAARBUITEN: Zaterdagavond rond 21:30 uur heeft de politie op de Molendijk een 61-jarige man uit Standdaarbuiten aangehouden. Deze bleek zijn auto te besturen met een aanzienlijke hoeveelheid alcohol op. Een test wees op een waarde van 810 u/gl. De man kreeg een rijverbod van 10 uur en mocht zijn rijbewijs inleveren.

Man aangehouden voor openstaande boetes

BREDA: Zaterdagochtend rond 01:30 trof de politie twee mannen aan op de Westmallestraat. De jongens bleken een autoradio bij zich te hebben, inclusief twee speakers. Ze verklaarden deze net gevonden te hebben en waren bereid er afstand van te doen. Op het politiebureau bleek een van hen, een 18-jarige man uit Breda, nog openstaande boetes te hebben. Hij werd ingesloten. Nadat zijn ouders de boetes betaald hadden, kon hij weer gaan.

Vernieler aangehouden

PRINSENBEEK: De politie heeft vrijdagavond rond 22:30 uur een 14-jarige jongen uit Breda aangehouden die een buitenspiegel van een auto had getrapt. Dit gebeurde op de Schoolstraat. De eigenaar van de auto had dit gezien en was de jongen achterna gereden. Hij waarschuwde ook de politie die ter plaatse kwamen en de jongen aanhield. De verdachte krijgt een HALT-straf.

Man aangehouden wegens ingooien ruit

BREDA: Zaterdagochtend omstreeks 11:30 uur heeft de politie in de Burgerhof een 57-jarige man uit Breda aangehouden. De man wordt ervan verdacht met een stoeptegel een ruit van een woning in die straat te hebben ingegooid. Eerder had de verdachte aangebeld bij de betreffende woning, op zoek naar een man. Toen deze niet thuis bleek te zijn, gooide de verdacht de stoeptegel.

Mannen aangehouden na ruzie

BREDA: De politie heeft zaterdagmiddag rond 17:30 twee mannen aangehouden, die kort daarvoor gevochten hadden op het Stationsplein. Het betrof een 33-jarige en 31-jarige man, beiden uit Breda. De twee hadden ruzie gekregen over een drugsdeal, daarbij werd onder andere met een fiets gegooid en met een mes gedreigd. De politie onderzoekt de zaak. In afwachting van dat onderzoek zitten de mannen vast. De 33-jarige verdachte is een veelpleger.

Man bedreigd agenten

BAARLE-NASSAU: Zondagochtend rond 03:30 uur is in de Strijenstraat een 50-jarige man uit Braarle-Nassau aangehouden wegens onder andere het dreigen met geweld naar politieagenten. De politie was ter plaatse gekomen na een melding dat een man in een woning een mes zou hebben. Op het moment dat de deur open ging en de man de agenten zag, dreigde hij onder andere met een mes en een houten keukenstoel in de richting van de agenten. Deze wisten de man te kalmeren en brachten hem over naar het bureau. De man is in verzekering gesteld.

Auteur: Manfredi Mauro