Universiteit Maastricht

31 januari 2006
Staatssecretaris Rutte komt naar UM
Werkbezoek en onderwijsdebat op 6 februari

Op maandag 6 februari komt staatssecretaris Mark Rutte naar de Universiteit Maastricht voor een werkbezoek, op uitnodiging van het College van Bestuur en de studentenfractie DOPE. Tijdens dit bezoek laat de staatssecretaris zich informeren over de innovatieve activiteiten van de UM op het gebied van onderwijs, onderzoek en ondernemerschap. Het avondprogramma is gereserveerd voor een onderwijsdebat, georganiseerd door de studentenfractie DOPE en toegankelijk voor iedereen met belangstelling voor het hoger onderwijs.

Tijdens het middagprogramma bezoekt staatssecretaris Rutte enkele voorbeelden van innovatief onderwijs (kennismaking PGO-onderwijs), toptechnologisch onderzoek (fMRI-scanner voor onderzoek naar hersenactiviteit) en ondernemerschap (Biopartner Center Maastricht en Project Hoogstarters). s Avonds kruist hij verbaal de degens met collegevoorzitter en voormalig minister van onderwijs Jo Ritzen tijdens het onderwijsdebat 2006, met het thema De universiteit in 2015. Daarna gaat de staatssecretaris ook in debat met een studentenpanel en is er ruimte voor discussie met de overige aanwezigen. De organisatie van het onderwijsdebat is in handen van studentenfractie DOPE en vindt plaats in de collegezaal van de economische faculteit aan de Tongersestraat 53, aanvang 19.45 uur.

Noot voor de pers:
De pers is van harte uitgenodigd om het onderwijsdebat bij te wonen. Ook tijdens het middagprogramma is (beperkte) ruimte voor aanwezigheid van de pers. Aanmelding vooraf is dringend gewenst. Voor het middagprogramma kunt u zich wenden tot de afdeling Communicatie & Relatiebeheer, 043 388 5229, e-mail pers@bu.unimaas.nl. Aanmelden voor het onderwijsdebat bij studentenfractie DOPE, Wouter Zorg, 06 5233 6327, e-mail dope@studver.unimaas.nl