Hogeschool INHOLLAND naar de Zuid-as

Hogeschool inholland

http://www.inholland.nl

Opleidingen Gezondheidszorg & Welzijn verhuizen als eerste

Amsterdam/Diemen - Alle Gezondheidszorg- en Welzijnsopleidingen van Hogeschool INHOLLAND Amsterdam/Diemen verhuizen van Diemen-Zuid naar de Zuid-as. Op 6 februari 2006 starten de colleges voor 2.000 studenten in het nieuwe gebouw van OZW (Opleidingsinstituut Zorg & Welzijn) op het terrein van de Vrije Universiteit (VU). Hogeschool INHOLLAND is de eerste die zich in het nieuwe OZW-gebouw vestigt. De officiële opening van het OZW-gebouw is op 9 mei 2006.

Uniek
Het Opleidingsinstituut Zorg en Welzijn (OZW) is een uniek samenwerkingsverband van verschillende onderwijsinstellingen op mbo-, hbo- en wo-niveau: het VU Medisch Centrum, Hogeschool INHOLLAND, ROC ASA, en de Vrije Universiteit. Uitgangspunt is intensieve samenwerking met behoud van de eigen identiteit. De deelnemers willen samen opleidingen vernieuwen, expertise uitwisselen en doorgaande leerlijnen ontwikkelen.

Doorstroom bevorderen
Volgens Jos Elbers, voorzitter College van Bestuur Hogeschool INHOLLAND, hierdoor een ideale plek om de doorstroom van studenten te bevorderen: 'INHOLLAND werkt voortdurend aan een betere doorstroom voor studenten. Daarmee vergroten zij immers hun kansen op de arbeidsmarkt.' De fysieke nabijheid van de verschillende opleidingen in een gebouw draagt daar natuurlijk aan bij. Daarnaast is de locatie perfect bereikbaar met het openbaar vervoer vanuit alle richtingen. Elbers: 'INHOLLAND zoekt in alle steden strategische locaties voor de Schools. We vinden het heel belangrijk dat we per openbaar vervoer goed bereikbaar zijn en dat studenten en docenten in een stimulerende en ondernemende omgeving werken.'

Samen met de sector
De onderwijsinstellingen gaan niet alleen met elkaar, maar ook met de zorg- en welzijnsector nauw samenwerken. Daar komt immers de vraag naar goed opgeleide mensen vandaan. En daar ligt het probleem dat het OZW wil helpen oplossen: voldoen aan de nieuwe opleidingsvragen die voortvloeien uit de veranderende praktijk.

Kernwaarden INHOLLAND
Hogeschool INHOLLAND is gevestigd in o.a. Amsterdam, Alkmaar, Delft, Den Haag, Haarlem en Rotterdam en heeft circa 38.000 studenten en 2.500 medewerkers. De kernwaarden (Ondernemend en Innovatief, Maarschappelijk betrokken, Gericht op ontplooiing, Flexibel georganiseerd) maken dat INHOLLAND middenin de samenleving staat en daar ook een actieve bijdrage aan levert. Onder andere door studenten op te leiden die optimaal zijn voorbereid op hun maatschappelijke taak. En ook in de vorm van lectoraten en onderzoeksprogramma's.

///// einde persbericht ///////

Noot voor de pers:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Niels Pols, persvoorlichter Hogeschool INHOLLAND, tel. 06-523 757 13

Webpagina's:
www.ozw.nl
www.inholland.nl
www.vumc.nl
www.vu.nl
www.rocasa.nl