RTL Group

Agenda

20 februari 2006:
Start: 'JENSEN!', RTL 5

Feyenoord-voorzitter van den Herik over Kalou, Koeman en van Hooijdonk in 'Voetbal Insite' bij RTL 7
Op maandag 6 februari is Jorien van den Herik te gast in de wekelijkse voetbal-talkshow Voetbal Insite bij RTL 7. De Feyenoord-voorzitter blikt met presentatrice Barbara Barend en voetbalkenner Johan Derksen niet alleen terug op de klassieker Feyenoord-Ajax van een dag ervoor, maar spreekt ook openhartig over de roerige tijd die zijn club achter de rug heeft.

Van den Herik praat met Barend, Derksen en gast Rene van der Gijp onder meer over de trainerswissel die Feyenoord afgelopen seizoen beleefde. Club-icoon Ruud Gullit werd vervangen door Erwin Koeman, die met zijn ploeg in een hevige strijd met AZ is verwikkeld om de tweede plaats in de eredivisie. Verder heeft de voorzitter het over de recente terugkeer van Pierre van Hooijdonk en het vertrek van technisch directeur Mark Wotte.

Daarnaast spreekt de preses zich uit over de weigering van minister Verdonk van Vreemdelingenbeleid om Feyenoord-aanvaller Salomon Kalou tot Nederlander te naturaliseren. Ook gaat Van den Herik in op het besluit van het Openbaar Ministerie om, na twee vrijspraken, in cassatie te gaan in de FIOD-affaire, rondom Feyenoord en Van den Herik.

Zakenman Jorien van den Herik volgde in 1992 Amandus Lundqvist op als voorzitter van Feyenoord. Onder zijn leiding won de Rotterdamse voetbalploeg twee landskampioenschappen (93 en 99) en de Uefa-cup, in 2002.

Uitzending: RTL 7, maandag 6 februari, tussen 20.30 en 21.30 uur.


---

-------------------------------------
Noot aan de redactie: Voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Jasper Teijsse, persdienst RTL Nederland, via tel: 035 6718933 of jasper.teijsse@rtl.nl.

© 2006 RTL Nederland / IP