Uitnodiging Deployment Task Force Afghanistan

Ministerie def

http://www.mindef.nl

Maandag 6 februari aanstaande is er een persmoment georganiseerd voor het Deployment Task Force (DTF) Afghanistan. Tijdens dit persmoment geeft de commandant van het DTF, kolonel Henk Morssink, een briefing over de taken en verantwoordelijkheden van zijn missie en zal hij een toelichting geven op de eenheden en het materieel van de DTF. Hoofd afdeling helikopteroperaties Commando Luchtstrijdkrachten, kolonel Erik van Heumen, geeft een briefing over de inzet van het luchtmachtdetachement.

Na afloop van de briefing kunt u kennismaken met een deel van de manschappen en een deel van het materieel dat afreist naar Afghanistan. Naast het maken van beeldopnames is er de gelegenheid tot het stellen van vragen aan de militairen.

De Deployment Task Force is de eerste grote eenheid die naar Afghanistan afreist voor de missie in Uruzgan. Zij is opgebouwd uit elementen van de genie, de logistiek en een beveiligingsdetachement, ondersteund door een luchtmachtdetachement. Als kwartiermakers zullen zij vanaf maart de kampementen in de regio opbouwen.

Vertegenwoordigers van de media die bij deze perspresentatie aanwezig willen zijn, kunnen zich tot zondag 17:00 uur aanmelden bij landmachtvoorlichting: Gwendolyn Rahusen, 06 22450960