Evert Stamhuis benoemd tot hoogleraar Straf(proces)recht

Open universiteit nederland

http://www.ou.nl

Mr. dr. E.F. (Evert) Stamhuis is benoemd tot hoogleraar bij de faculteit Rechtswetenschappen van de Open Universiteit Nederland. De aanstelling heeft een omvang van 0.9 fte. en gaat in op 1 februari 2006. Hij zal invulling geven aan de leerstoel hoogleraar in het recht, in het bijzonder Straf(proces)recht.

Stamhuis (1960), studeerde Nederlands recht, met als hoofdrichting strafrecht, aan de Rijksuniversiteit Groningen en promoveerde in 1988 aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Zijn dissertatie is getiteld 'Protestantse bijdragen aan het Nederlandse strafrechtsdenken sinds 1880'. Van 1983 tot 1 februari 2006 was hij verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen waar hij vanaf 1998 de functie van universitair hoofddocent strafrecht en strafprocesrecht bekleedde.

Naast betrokkenheid bij diverse onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten, waaronder een grondslagenonderzoek in opdracht van het Ministerie van Justitie bekend onder de naam 'Strafvordering 2001', is Stamhuis zeer actief op het maatschappelijk vlak. Hij was onder andere rechter-plaatsvervanger in de rechtbank Groningen, is verbonden aan het gerechtshof Leeuwarden als raadsheer-plaatsvervanger en is expert-adviseur in strafprocedures in Londen en Edinburgh.