AutoRai

Leveringsprogramma Renault Modus gestroomlijnd

(2/6/2006)
Renault heeft het leveringsprogramma van de Modus overzichtelijker gemaakt. Bovendien is een groot aantal versies tot zelfs 400 euro blijvend in prijs verlaagd. Verder zijn er tijdelijk twee speciale uitvoeringen verkrijgbaar: de Série Limitée Air en de Série Limitée Team Spirit.
De Modus is een compacte en tegelijkertijd zeer ruime monospace met vijf portieren en vijf sterren in de EuroNCAP-crashtests. Het instapmodel is â als vanouds â de Modus Accès met 1.2 16V-motor die 65 pk levert. De prijs van deze al zeer complete basisversie bedraagt 13.495 euro.

De hoofdmoot van het leveringsprogramma wordt gevormd door vier uitrustingvarianten: Authentique, Expression Comfort, Expression Luxe en de Dynamique. Renault heeft de prijzen van een aantal uitvoeringen verlaagd waarbij de ambiances Authentique en Expression voortaan niet meer standaard voorzien zijn van de multi-functionele âTripticâ-achterbank. De Modus 1.2 16V 75 Authentique is bijvoorbeeld 400 euro goedkoper geworden. Ook de Expression Comfort en Luxe versies zijn honderden euroâs voordeliger. De uitvoeringen Dynamique, Privilège en Initiale completeren het Modus-leveringsprogramma.

De Modus is leverbaar met een ruim motorenaanbod. Behalve voor de 1.2 16V (65 of 75pk) kan de koper ook kiezen voor de 1.4 16V (100 pk) of de 1.6 16V (110 pk). Er zijn tevens drie dieselmotoren leverbaar voor de Modus. Het slagvolume bedraagt bij alle drie 1.5 liter, maar door technische verschillen levert de commonrail turbo-dieselmotor 70, 85 of 105 pk. De Modus 1.5 dCi is er vanaf 18.995 euro.

Série Limitées
Op basis van de Modus Expression is er tijdelijk een speciale uitvoering leverbaar: de Série Limitée Air. De Air is onder meer uitgerust met zaken als airconditioning, een radio/cd-speler en specifieke rood-grijze stoelbekleding. Deze Série Limitée âAirâ biedt een voordeel van 925 euro.

Daarnaast is er de Série Limitée Team Spirit. Dit model is gebaseerd op een Dynamique uitvoering en is, naast airconditioning, ook voorzien van fraaie âOrchestraâ lichtmetalen 15-inchwielen, een radio/cd/MP3-speler, specifieke voor- en achterlichten, cruise control en actieve bochtverlichting. Het voordeel voor deze versie bedraagt maximaal 1.770 euro.

BedrijfsautoRAI.nl